ACEST SITE ESTE DE VANZARE!
Monitoare-LCD OFERTA IT ► SISTEME PC - PERIFERICE IT - COMPONENTE PC Calculatoare-Craiova

Author Topic: China va lansa pana la sfarsitul anului primul sau Robot Lunar  (Read 1694 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pamico

  • Administrator
  • Membru Erou
  • *****
  • Posts: 3579
  • Reputation: +473/-0
  • Gender: Male
  • With us since: 02/08/2011
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
China va lansa pana la sfarsitul anului primul sau Robot Lunar
« on: September 02, 2013, 04:10:09 PM »
Chang'e-3 - primul Robot Lunar lansat de chinezi

chang'e-3

China va lansa pana la sfarsitul anului o sonda care va duce pe suprafata Lunii primul Rover al Agentiei Spatiale Chineze. Proiectul se numeste Chang'e-3 si a intrat oficial in faza de pregatire pentru lansare. Acesta va atinge suprafata Lunii printr-o tehnica de incetinire pe care Agentia Spatiala nu a dorit sa o dezvaluie. In mitologia chineza, Chang'e este o femeie care traieste intr-un palat pe Luna.

Programul spatial al Chinei este condus de catre Armata de Eliberare a Poporului. Desi China este cu mult in urma Statelor Unite si a Rusiei, proiectul Chang'e-3 este puternic promovat publicului intern. De asemenea China isi propune ca pana in anul 2020 sa construiasca o statie spatiala si chiar sa trimita un echipaj uman pe Luna.

In acest moment nu este inca clar ce operatiuni va indeplini roverul pe Luna, Armata de Eliberare a Poporului incercand sa tina programul misiunii Chang'e-3 cat mai secret. Ultimul om care a pasit pe satelitul natural al Pamantului, a fost comandantul misiunii Apollo 17, Eugene Cernan in 1972.

You are not allowed to view links. Register or Login


Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele" title="Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele