ACEST SITE ESTE DE VANZARE!
Monitoare-LCD OFERTA IT ► SISTEME PC - PERIFERICE IT - COMPONENTE PC Calculatoare-Craiova

Author Topic: ECO-Cycle - uimitorul sistem subteran de parcare pentru biciclete din Tokyo  (Read 3813 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pamico

  • Administrator
  • Membru Erou
  • *****
  • Posts: 3579
  • Reputation: +473/-0
  • Gender: Male
  • With us since: 02/08/2011
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
ECO-Cycle - uimitorul sistem subteran de parcare pentru biciclete din Tokyo

eco-cycle
Foto: Yomiuri Shimbun

Se stie ca densitatea populatiei urbane din marile orase japoneze a atins cifre record. Un astfel de oras este chiar capitala Tokyo, unde gasirea unui loc de parcare pentru bicicleta a devenit o sarcina descurajanta. Astfel, ca sa elimine acest neajuns, firma Giken Seisakusho a pus la punct un sistem subteran de parcare pentru biciclete complet automatizat, capabil sa stocheze pana la 200 de biciclete.

Desi Japonia este unul dintre producatorii de renume din industria auto iar sistemul de transport public este probabil cel mai avansat de pe planeta, bicicleta este inca un mijloc foarte popular de a te strecura prin traficul aglomerat. Din nefericire locurile de parcare pentru biciclete sunt foarte putine si de multe ori propietarii sunt adesea obligati sa le lase pe trotuare unde devin adevarate piedici pentru pietoni.

eco-cycle
Foto: Al&Koko

Parcarea are o adancime de 11 m, iar timpul necesar pentru a parca o bicicleta este de doar 8 secunde. Posesorii de biciclete care doresc sa foloseasca o astfel de parcare, trebuie sa plateasca un abonament lunar in baza caruia se emite un card personal de acces. Constructia unui astfel de adapost pentru biciclete, costa 1,5 milioane de dolari si pana acum s-au realizat 43 de astfel de parcari in 16 locatii de pe tot cuprinsul Japoniei.

Urmariti in videoclipul de mai jos cum functioneaza ECO-Cycle, parcarea subterana automata pentru biciclete:You are not allowed to view links. Register or Login


Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele" title="Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele