ACEST SITE ESTE DE VANZARE!
Monitoare-LCD OFERTA IT ► SISTEME PC - PERIFERICE IT - COMPONENTE PC Calculatoare-Craiova

Author Topic: The Writer - incredibilul android realizat acum 240 de ani  (Read 2143 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pamico

  • Administrator
  • Membru Erou
  • *****
  • Posts: 3579
  • Reputation: +473/-0
  • Gender: Male
  • With us since: 02/08/2011
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
The Writer - incredibilul android realizat acum 240 de ani
« on: November 10, 2013, 01:01:31 AM »
Jaquet-Droz-the-writer

The Writer, este un uimitor android realizat de ceasornicarul elvetian Pierre Jaquet-Droz, ajutat de fiul sau Henri-Louis si de Jean-Frédéric Leschot. Trei astfel de androizi au fost construiti de vestitul ceasornicar intre anii 1768 si 1774, insa piesa de rezistenta este de departe The Writer. Pierre Jaquet-Droz a inceput ca ceasornicar, insa in timp a inceput sa se concentreze si pe alte elemente care chiar si in ziua de azi le putem numi fara razerva, gadget-uri de lux.

Jaquet-Droz-the-writer

Considerat unul din cei mai buni automatisti din toate timpurile, Pierre Jaquet-Droz a pus laolalta nu mai putin de 6000 de componente pentru a realiza micutul robotel programabil. Cele 6000 de componente, formeaza impreuna o masina de scris programabila si care dupa anumiti specialisti reprezinta cel mai vechi calculator cunoscut pana acum. Mecanismul este ascuns cu indemanare sub masca unui baietel si este capabila sa scrie orice text format din maxim 40 de caractere. Textul este scris cu ajutorul unei pene veritabile de gasca, pe care androidul o inmoaie intr-o calimara cu cerneala si o manuieste cu multa pricepere.

Urmariti o prezentare dintr-un documentar realizat de BBC cu incredibila inginerie a lui Pierre Jaquet-Droz, The Writer:


You are not allowed to view links. Register or Login


Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele" title="Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele