Hardware > Stiri IT Hardware

HP vrea sa elimine memoriile flash si SSD-urile pana in 2013

(1/1)

Pamico:
HP vrea sa elimine memoriile flash si SSD-urile pana in 2013

Hewllet Packard sustine ca pana in 2015, memoriile de tip DRAM si SRAM vor fi total depasite si propune o noua tehnologie care revolutioneaza complet piata memoriilor.Noua tehnologie propusa de HP poarta numele de "memristor" si se bazeaza pe fibre fabricate din dioxid de titan capabile sa scrie si sa stocheze informatii atunci cand sunt strabatute de curent electric. Memristors vor putea fi fabricate relativ usor cu tehnologiile actuale.
Avantajele tehnologiei propuse de HP sunt acelea ca memristors sunt capabile cu timpi de citire sunt de aproximativ 10 nanosecunde, iar cei de scriere si de stergere de 0,1 nanosecunde. Datele stocate in memristors pot fi pastrate ani de zile sau pot fi citite sau rescrise de 1.000.000.000.000 de ori (ne inchipuim cum a facut HP numaratoarea), fara pierderi de date.

Pe scurt, vorbim despre cresterea vitezei de scriere sau de citire, cresterea densitatii informatiilor si scaderea consumului de energie, toate la acelasi pret ca si memoriile flash actuale.
HP spune ca intentioneaza lansarea primului dispozitiv bazat pe aceasta tehnologie pana in 2013 pentru a se putea bate cu memoriile conventionale de pe piata. De asemenea, in urmatorii ani, HP intentioneaza sa lanseze si memoriile bazate pe tehnologia memristor pentru DRAM si SRAM, actiune ce ar trebui sa accelereze viteza de lucru a unui computer foarte mult.

HP nu este singura companie care a anuntat lansarea primelor memorii bazate pe tehnologia memristor. Samsung a anuntat acum ceva vreme ca intentioneaza sa faca acelasi lucru in viitorul apropiat.

sursa: itplay.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View