GSM - Telefoane > Nokia

Numele obscen care poate ingropa noul Nokia

(1/1)

Pamico:
Numele obscen care poate ingropa noul Nokia. Ce inseamna Lumia pentru 400 de milioane de oameni

Daca mergi in Spania si te adresezi unei femei cu apelativul “lumia”, vei primi cu siguranta cel putin o palma. Asta nu i-a impiedicat insa pe finlandezii de la Nokia sa-si numeasca asa cel mai nou smartphone. Ce inseamna pana la urma Lumia?Nici mai mult nici mai putin decat prostituata.
Informatia a circulat cateva zile pe Twitter si alte site-uri de socializare, unde utilizatorii i-au ridiculizat pe cei de la Nokia.
Jurnalistii de la msnbc.com au luat gluma in serios si, ca sa se convinga, au consultat mai multe dictionare. Concluzia? “Lumia” este un termen colocvial si descrie o persoana care intretine relatii sexuale in schimbul unei sume de bani.
Acest lucru este confirmat si de expertii de la The Real Academia Espanola, una dintre institutiile considerate a fi o autoritate in ceea ce priveste problemele de limba spaniola. Potrivit acestui dictionar, “lumia” este sinonim cu “prostituata”.

Totusi, termenul nu este unul foarte popular. Este foarte probabil ca multi vorbitori de limba spaniola sa nici nu fi auzit de el. Lingvistul Bernhard Helzle-Drehwald explica de ce in cartea “Der Gitanismo im spanischen Argot” (n.r. “Influenta tiganilor in limbajul colocvial spaniol”). Potrivit acestei lucrari, cuvantul este rezultatul amestecului dintre dialectele tiganesti si limba spaniola si nu este un termen des folosit.

Asta poate explica cum celor de la Nokia le-au scapat acest “mic” amanunt atunci cand si-au denumit produsul. Sau poate tocmai asta a fost si intentia. Pana la urma, un pic de scandal mediatic ajuta la vanzari, nu?

sursa: stirileprotv.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View