Categorie General > Stiinta si Tehnologie

In 2019 creierul uman ar putea fi inlocuit

(1/1)

Pamico:
In 2019 creierul uman ar putea fi inlocuit. Iata ce monstru pregatesc IT-stii

Un supercomputer poate stoca mai multa informatie decat creierul uman si poate calcula o ecuatie mult mai rapid, dar chiar si cel mai mare si cel mai rapid supercomputer nu poate egala puterea de procesare a creierului.

Chiar si-asa, IBM incearca sa simuleze creierul uman cu noul sau super-calculator, denumit Blue Gene - Gena Albastra. Pentru simulare, au folosit 147.456 de procesoare ce functionau in paralel. Specialistii IBM spun ca fiecare procesor este aproape echivalent cu cel al unui calculator personal, lucrand cu aproape 1GB de memorie.
Aceasta configuratie i-a permis lui Blue Gene sa simuleze 4.5% din creierul uman si din legaturile dintre neuroni. In total, au simulat 1 miliard de neuroni si 10.000 de miliarde de sinapse.

In lucrarea publicata de IBM se arata ca au reusit sa simuleze complet creierul unui soarece (512 procesoare), unui sobolan (2,048) si al unei pisici (24,576), scrie Scientific American.
Pentru a se apropai de 100% in replicarea creierului uman, IBM estimeaza ca va avea nevoie de 880.000 de procesoare, acest plan avand ca termen limita 2019.Pentru amatorii de SF, care au inceput deja sa comenteze pe acest subiect, o asemenea realizare inseamna o apropiere tot mai mare de scenarii apocaliptice din filme, in care computerele devin constiente de propria existenta si provoaca o veritabila Apocalipsa Digitala. Un astfel de exemplu este seria Terminator.

sursa: stirileprotv.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View