Currently:
  • Povesti incredibile cu necuvantatoare 5 1

Lumea Animalelor > Discutii & Articole

Povesti incredibile cu necuvantatoare

(1/1)

Pamico:
Povesti incredibile cu necuvantatoare

Dincolo de regulile care guverneaza in mod diferit oamenii si animalele, exista insa ceva ce nu poate fi definit. O legatura puternica, unica, o taina impartasita sufleteste intre un om si o fiinta necuvantatoare.

Oamenii s-au grabit poate cand au trasat o granita intre ei si animale, cand au decis ca lumea in care traiesc ei este mult prea diferita si mult prea departe de cea in care traiesc ei. Insa la acea granita, dintre cele doua lumi, au ramas deopotriva oameni care au reusit sa pastreze in suflet inima unui copil si necuvantatoarele care par sa respecte un pact nerostit de iubire.

Povestea fetitei crescute de caini si pisici a facut inconjurul intregii lumi. Natasha fusese abandonata de propriul tata si de bunici si incuiata intr-o incapere, laolalta cu animalele.

Ce inima a putut avea acel tata, sa isi lase propriul suflet intr-o mizerie atat de crunta, laolalta cu animale care ar fi putut sa o sfasie? Nu i-a pasat poate nici o clipa. Insa acelor fiinte, acelor caini si pisici, le-a pasat. Au avut sufletul pe care un om nu l-a putut avea, l-au adoptat pe puiul de om si l-au crescut asa cum au stiut ele mai bine.

Cinci ani a trait micuta Natasha alaturi de animalele care i-au fost parinti, frati, bunici si prieteni. Nu a putut invata decat sa traiasca si sa supravietuiasca precum ele. Nu a fost nimeni sa o invete sa faca primii pasi, sa citeasca, sa se joace, dar acele animale, devenite familia ei, au ocrotit-o cu toata iubirea lor.

Medicii, sociologii, psihologii, incearca sa defineasca stiintific aceasta poveste. Sunt dezgustati de conditiile improprii in care a crescut un copil si incearca sa il reumanizeze. Dar uneori, un asemenea destin nu mai are cale de intoarcere. Nimeni si nimic pe lume nu ar mai putea sa ii refaca Natashei copilaria, sa o convinga de faptul ca oamenii si nu animalele sunt cei pe care trebuie sa se bizuie in viata. Pentru micuta, animalele sunt singura ei familie, singurul reper.

Oamenii raman uluiti cand aud asemenea povesti. Unii refuza sa creada. Altii isi deschid pentru totdeauna inima catre lumea necuvantatoarelor, mai ale cei carora le-a fost dat sa traiasca acest gen de povesti cu adevarat. Asa s-a intamplat si cu tanara care a fost salvata de balene. Dadea o proba de scufundari, pentru a fi angajata la un parc acvatic din China, ca ingrijitoare. Pe fundul bazinului insa, cand proba se apropia de final, un carcel dureros a incremenit tanara. Balenele au simtit ca este in pericol si au ridicat-o la suprafata, salvandu-i astfel viata.

Exista si oameni care uita .... oameni care, vazandu-se cu o arma in mana, se simt atotputernici si judecatori supremi. Cativa astfel de oameni au apasat pe tragaci fara sa se gandeasca vreo clipa. Si au ucis o biata ursoaica, mama a doi ursuleti.

Oamenii au crezut ca ursoaica ucisese un seaman de-al lor si asta pentru ca animalul dadea tarcoale locului in care un alt urs omorase omul. Dar s-au inselat amarnic. Iar pretul scump a fost platit de puisorii de urs care au ramas singuri pe lume.

Animalele au sufletul unui copil. Un suflet pur, care nu judeca si nu pedepseste. Cine si-ar fi putut imagina ca niste animale, niste caini vagabonzi, pot deveni adevarati vindecatori de suflete pentru copii care nu s-au putut deschide niciodata fata de oameni? Un roman a avut ochi sa vada si inima sa simta taina aceea speciala, iar impreuna cu cativa caini vagabonzi a inceput o misiune dumnezeiasca. Multi copii orfani si-au gasit alinarea alaturi de acele animale.

sursa: acasatv.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View