Vorba dulce mult aduce > Intrebari si Discutii libere despre orice

Minima protectie a locuintei

(1/1)

Gabriela.V:
Intr-o perioada in care criza ii face pe tot mai multi oameni sa se gandeasca la mijloace necinstite de a face rost de bani, sistemele de alarma devin tot mai importante.  Desi sunt reticenti,  oamenii ar trebui sa invete ca pentru acest lucru trebuie sa se apeleze la firme autorizate.

Sistemul de avertizare si alarmare antiefractie are rolul de a detecta si anunta incercarea persoanelor neautorizate de a patrunde in spatiul supravegheat, incercarea de agresiune asupra persoanelor din  acel spatiu. Elementele de detectie sunt detectoare de prezenta, microcontactele  magnetice, detectoarele de vibratii, butoane si pedale de panica cu comunicatie pe cablu.  Avertizarea se va realiza cu ajutorul sirenelor de exterior si interior si prin intermediul comunicatorului telefonic ce va transmite mesajele programate la un dispecerat sau pe numerele de telefon programate in acesta. Unitatea centrala este legata la sistemul de electricitate al casei,  si trebuie neaparat  ca in functie de consumul energetic al consumatorilor sistemului, sa contina numarul necesar de  acumulatori care sa mentina sistemul functional  in cazul intreruperii  curentului, mai mult de 24 de ore.

Cumparatorul poate integra si senzori de fum pentru prevenirea incendiilor sau senzori de gaze pentru prevenirea scurgerilor de gaze. Un factor important este mentenanta. In timp, senzorii de mi?care se pot deregla,  deteriora  sau se poate obtura vizibilitatea datorita prafului sau umiditatii, iar acumulatorii se pot desc?rca. Trebuie facute verific?ri periodice si schimbate sau reparate componentele uzate. La toate acestea se adauga un sistem de supraveghere video, in cazul in care doresti sa vezi ce se intampla in casa, nu doar sa previi o spargere. De circa un an de zile, exista tot mai multi romani care cumpara si isi instaleaza camere video pentru supravegherea locuintei si urmaresc in direct, pe smartphone, ce se intampla acasa.
Foarte importanta este si asigurarea mecano-fizica ale cailor de acces. Usi metalice, silduri si butuci de yala cu rezistenta mare
Optional, se poate incheia un contract cu o firma de paza care va interveni in cazul unei intrari prin efractie.

sursa Evenimentul zilei. 25 oct 2011

vlavi:
Ai putea pune articolul asta si la noi pe forum cu acordul enolei si al oanei la rubrica la care te vor îndruma ele. Poate fi util.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View