Software > Stiri IT Software

Big Brother la locul de munca

(1/1)

Pamico:
Big Brother la locul de munca. Atentie ce discutati prin intermediul computerului la job !Aveti grija ce pagini accesati pe Internet si mai ales ce conversatii purtati prin e-mail când sunteti la serviciu. Nu întotdeauna sunteti singuri în fata calculatorului. Exista programe care monitorizeaza tot ce faceti, iar unii sefi le folosesc ilegal.  Avocatii sunt asaltati de români santajati de patroni dupa ce acestia din urma au aflat un secret din viata privata a angajatului.

E simplu, eficient si extrem de tentant pentru orice angajator care vrea sa îsi controleze în permanenta subalternii. Softurile de tip Big Brother se transforma în spioni ciberbetici, nu le scapa nimic si nu pot fi depistate de majoritatea softurilor antivirus. Nici macar mailurile private sau discutiile cu prietenii, purtate pe siteurile de socializare.

Pentru unii patroni, monitorizarea este atât de tentanta, încât uita sa îsi anunte angajatii si Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, asa cum cere legea, iar avocatii se confrunta cu tot mai multe cazuri de santaj profesional.

Pe site-ul Al Jazeera, monitorizarea angajatilor din România este un subiect amplu dezbatut. Contorverse sunt în întreaga lume, iar lacunele legislative alimenteaza discutiile.

sursa: antena3.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View