Categorie General > Stiri Interne

CEZ Romania - NOUTATI IN SISTEMUL DE CITIRE-FACTURARE-INCASARE

(1/1)

Pamico:
CEZ Romania - NOUTATI IN SISTEMUL DE CITIRE-FACTURARE-INCASAREIncepand cu 1 ianuarie 2012, CEZ Vanzare aduce noutati in sistemul de citire-facturare-incasare pentru clientii casnici din mediul urban. Aceste noutati presupun citirea contorului, emiterea si transmiterea facturii o data la 3 luni. Cu alte cuvinte, factura emisa va reflecta mult mai fidel consumul efectiv realizat. Frecventa platilor si termenele de scadenta nu se modifica. Platile vor putea fi efectuate in continuare lunar, in termen de 15 zile calendaristice.
Clientii casnici din mediul urban vor primi asadar o singura factura trimestrial. Ea va contine regularizarea pentru perioada anterioara si informatii despre consumul estimat pentru urmatoarele doua luni.

Pentru a intelege mai usor, sa luam exemplul unui client caruia i s-a emis o factura in data de 8 aprilie 2012: factura contine regularizarea pentru intervalul 8 ianuarie - 8 aprilie 2012 (8 fiind de regula data trimestriala pentru citirea contorului in cazul acestui client) si estimatul pentru urmatoarele doua luni (9 aprilie - 8 mai si 9 mai - 8 iunie).
Cele trei repere de pe factura (regularizare si cele doua estimate) au cate un aviz de plata dedicat, avize cuprinse in pagina cu obligatiile de plata. Avizul aferent fiecarui reper se foloseste pentru plata in luna indicata (pe exemplul de mai sus: "Avizul 1 de plata" pentru plata regularizarii in termenul de scadenta 8 aprilie + 15 zile, "Avizul 2 de plata" pentru plata estimatului „9 aprilie - 8 mai" in termenul de scadenta 8 mai + 15 zile si "Avizul 3 de plata pentru estimatul „9 mai - 8 iunie" in termenul de scadenta 8 iunie + 15 zile).

Pentru a vizualiza forma si continutul noului tip de factura, click You are not allowed to view links. Register or Login.

UTIL

Citirea contoarelor si emiterea facturilor la clientii casnici se va face in transe zilnice, uniform distribuite, pe un interval de trei luni calendaristice, astfel incat, in acest interval, unui client casnic i se aloca o data fixa pentru citire si pentru emiterea facturii. Prin „regularizare" se va intelege diferenta dintre valoarea consumului efectiv realizat si valoarea consumului estimat emis in intervalul de regularizare. Cantitatile de energie electrica estimate, pentru lunile ulterioare regularizarii, vor fi actualizate in mod automat, in functie de consumul efectiv realizat in perioadele anterioare similare de consum.

sursa: cez.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View