Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Formatul CD va disparea pana la finalul lui 2012

(1/1)

Pamico:
Formatul CD va disparea pana la finalul lui 2012

Marile case de discuri au de gand sa renunte la formatul CD pana la sfarsitul anului 2012, sau chiar mai devreme, si sa-l inlocuiasca cu serviciile de download/streaming de pe iTunes sau altele asemanatoare.Singurele CD-uri care vor ramane si dupa 2012 vor fi editiile limitate, care vor fi disponibile pentru anumiti artisti, potrivit You are not allowed to view links. Register or Login. Distributia pentru aceste editii limitate se va face prin intermediul Amazon, care este deja cel mai mare retalier de CD-uri din lume.

Oficialii de la EMI, Sony si Universal au refuzat sa comenteze aceasta posibilitate.

Specialistii cred ca disparitia CD-urilor este un lucru normal. CD-urile costa bani, chiar si cand nu se cumpara, pentru ca spatiul de depozitare trebuie platit; o casa de discuri plateste, de asemenea, distribuitorii, atunci cand acestea nu se vand si trebuie returnate.

Pe scurt, renuntarea la formatul CD va face posibila concentrarea pe muzica in sine si pe strategia de marketing, nu pe distributie si depozitare.

De asemenea, si Amazon va profita si va deveni cu siguranta singurul jucator de pe piata, cand vine vorba de distributia CD-urilor editie limitata ramase.

In acest context este foarte posibil ca urmatorul mediu care sa cada este presa scrisa, avand in vedere ca din ce in ce mai multi consumatori de informatie o primesc online, unde citesc majoritatea stirilor.

sursa: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View