Life & Style > LifeStyle

Arta joculului cu focul

(1/1)

Pamico:
Arta joculului cu focul – Dominique Imbert si Focus

Deosebirea dintre un artist si un designer industrial e evidenta în cele mai multe dintre cazuri. Muzeele de arta contemporana au însa „talentul“ de a amesteca operele si, în acelasi timp, un creator de forme precum Dominique Imbert nu ajuta deloc la luarea unei decizii asupra deosebirilor. Cert este ca Focus, opera sa de capatâi, este îmbinarea perfecta dintre domeniul artistic si cel al designului. Fara dubii.Ca în toate povestile frumoase, istoria Focus începe întâmplator în atelierul unui artist francez. Fara pregatiri prealabile, la 27 de ani, licentiatul în literatura, etnologul si doctorul în sociologie Dominique Imbert abandoneaza catedra pentru a deschide un mic atelier de prelucrare a metalului în sudul Frantei, aproape de Montpellier.

Primul semineu Focus apare în 1968 din nevoia de a încalzi atelierul, fara pretentii de arta contemporana sau idei de productie în masa. La 43 de ani distanta, cu exponate în galerii de arta din Franta, lucrari în complexuri de apartamente din Tokyo, aparitii în Guggenheim museum sau muzeul de arta moderna din Stockholm, dar si aprecierea unor arhitecti precum Norman Foster, opera lui Dominique Imbert este un succes.

Dincolo de stil, semineele produse, acum în numar de 58, sunt si foarte practice conform producatorului. Eficienta energetica este cotata la 70%, iar cantitatea de monoxid de carbon eliberata în camera se ridica la 0.6%. În Franta, semineele Focus au primit cinci stele, notarea maxima pentru eficienta, indiferent de combustibil – lemn, gaz sau etanol.

You are not allowed to view links. Register or Login

sursa: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View