Currently:
  • La ce distanta trebuie sa stai fata de televizorul cu ecran plat 5 1

Hardware > Asistenta hardware

La ce distanta trebuie sa stai fata de televizorul cu ecran plat

(1/1)

Pamico:
La ce distanta trebuie sa stai fata de televizorul cu ecran plat !

Cei care intentioneaza sa cumpere un televizor de ultima generatie cu ecran plat trebuie sa tina cont în primul rând de locul unde va fi asezat acesta pentru a se bucura de cea mai buna calitate a imaginii.Producatorii de televizoare au în oferta lor zeci de modele, de diferite dimensiuni. Un televizor setat cum trebuie si asezat la distanta potrivita ofera o calitate a imaginii incredibila.  Daca nu tii cont de dimensiunile camerei unde vei aseza televizorul, nu te vei putea bucura de performantele acestuia.

Bernard Lechner, un specialist american în televizoare, a creat o lista cu distantele optime la care trebuie sa stai fata de televizor în functie de diagonala si tehnologia încorporata.

Astfel, pentru un televior LCD de 81 de cm HD Ready (720p)  distanta optima este de 1,92 m, iar pentru un model Full HD (1080p) distanta recomandata este de 1,28 m.

Cei care au un televizor de 94 de cm HD Ready (720p), pentru a percepe toate detaliile, trebuie sa se aseze la o distanta de 2,21 m, iar daca au un TV Full HD (1080p) trebuie sa priveasca de la 1,5 m.

Pentru ecranele si mai mari de 107 cm, în cazul celor HD Ready (720p), distanta recomandata este de 2,51 m, iar pentru cele Full HD este de 1,70 m.

Lista completa:
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

McJohn:
 Vreau sa-mi iau si eu un Tv nou . Si tot căutând eu asa pe net am găsit acest grafic aici You are not allowed to view links. Register or Login.

Mai jos un tabel cu diagonalele de televizoare si distantele minime si maxime recomandate de la privitor la televizor.

Diagonala(in inci)  Distanta minima(in metri)  Distanta Maxima(in metri)

26   1.1   2.2
32   1.4   2.7
37   1.6   3.1
42   1.8   3.5
46   1.9   3.8
50   2.1   4.2
60   2.5   5

Si ma gândeam ca poate va folosi cuiva.
La revedere !

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View