Categorie General > Stiri Interne

Scandalul silicoanelor nu ocoleste nici Romania

(1/1)

Pamico:
Scandalul silicoanelor nu ocoleste nici Romania

Libera circulatia a marfurilor a facut ca aceste produse sa ajunga fara restrictii si la noi. Costau mai putin si puteau fi vandute pe piata europeana.


Chiar daca sunt interzise acum in toate tarile Uniunii, mii de romance stau cu frica, dupa ce au aflat ca in Franta o femeie care avea asemenea proteze a murit de cancer si mai multe s-au imbolnavit.
100.000 de implanturi produse de firma Poly Implant Protese au ajuns anual in corpurile femeilor din 65 de tari, inclusiv din Romania. Cererea era foarte mare, datorita pretului mic.

Problemele au aparut dupa ce pungile cu silicon industrial au inceput sa se sparga. Scandalul a culminat cu imbolnavirea de cancer a 8 femei din Franta.
Una dintre ele a murit. Acum pacientele de pretutindeni se intreaba ingrijorate ce fel de implanturi au platit.
Alte paciente au solicitat clinicilor unde au fost operate certificatele de garantie. Tocmai de aceea, unii medici au refuzat sa foloseasca implanturile cu silicon industrial produse in Franta.

Implanturile PIP au patruns fara restrictii in Romania, dupa 2007, pentru ca aveau marcajul CE, adica avizul autoritatilor europene competente.
In primavara anului trecut, acestea au fost retrase de pe piata. Autoritatile franceze au primit insa peste 2.000 de plangeri si au demarat o procedura pentru "vatamare corporala si ucidere din culpa", dar ezita sa recomande celor 30.000 de femei din Franta care au astfel de implanturi sa si le scoata. O fac insa medicii.

Ramane de vazut insa cine va suporta costul interventiilor, pentru ca in majoritatea statelor marirea sanilor nu este acoperita de asigurarea medicala.

sirsa: stirileprotv.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View