Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Surpriza pe piata electronicelor

(1/1)

Pamico:
Surpriza pe piata electronicelor. Samsung a cumparat divizia Sony producatoare de LCD

Samsung Electronics a cazut de acord cu Sony sa cumpere divizia japoneza producatoare de "liquid crystal display", LCD, pentru suma de 939 de milioane de dolari, cash.

You are not allowed to view links. Register or Login

Aceasta decizie vine in conditiile in care Sony trece printr-o perioada de restructurare a afacerii cu produsele TV, care a inregistrat pierderi importante in ultimii 7 ani.
Intre timp, Samsung s-a impus tot mai mult pe piata televizoarelor, devenind cel mai mare producator global. Acum, tot ce inseamna LCD Sony va deveni subsidiar al Samsung Electronics.
"Pentru a raspunde la conditiile provocatoare din prezent, dar si pentru a-si intari pozitia intr-o piata competitiva, cele doua companii au cazut de acord sa formeze o noua alianta a panourilor LCD." - a anuntat Samsung intr-un comunicat citat de BBC News.

Astfel, Sony va lua panouri LCD de la Samsung, la preturile curente de pe piata, fara sa mai opereze o linie de productie proprie. Analistii sunt de parere ca aceasta alianta este avantajoasa pentru ambele parti, dar in special pentru Sony.

sursa: stirileprotv.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View