Categorie General > Stiri Internationale

Injectia care prelungeste de trei ori viata

(1/1)

Pamico:
Injectia care prelungeste de trei ori viata

Un experiment efectuat de cercetatorii americani a demonstrat ca injectiile cu celule stem pot opri îmbatrânirea, prelungind speranta de viata chiar de pâna la trei ori. Oamenii de stiinta cred ca proteinele din celulele stem detin cheia "tineretii fara batrânete" pentru fiintele umane.

You are not allowed to view links. Register or Login

Potrivit oamenilor de stiinta, soarecii supusi unui astfel de tratament au trait de trei ori mai mult. De asemenea, animalele tratate cu celule stem au crescut mai mari si mai puternice.

Cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh spun ca studiile viitoare ar putea permite oprirea procesului de îmbatrânire cu totul.

Efectele au fost vizibile chiar din laborator, unde celule stem tinere au fost puse alaturi de celule îmbatrânite prematur. Celulele bolnave s-au comportat mult mai bine dupa ce au fost puse alaturi de cele sanatoase.

Cercetatorii americani au realizat experimente pe soareci bolnavi de progeria, o boala genetica rara care îmbatrâneste prematur celulele si care este întâlnita si la oameni.

Soarecii bolnavi de progeria tratati cu celule stem de la exemplare tinere, sanatoase, au trait de trei ori mai mult decât cei netratati.

Oamenii de stiinta cred ca celulele stem sanatoase au corectat anomalia din celulele bolnave.

"Experimentul nostru a aratat ca soarecii bolnavi de progeria, o tulburare de îmbatrânire prematura, au fost mai sanatosi si au trait mai mult dupa o injectie cu celule stem de la exemplare tinere si sanatoase", a declarat autorul studiului, dr. Laura Niedernhofer.

Acest experiment conduce la ideea ca celulele sanatoase secreta factori pentru crearea unui mediu care sa ajute corectarea disfunctiilor prezente la populatia nativa de celule stem, a mai spus dr. Laura Niedernhofer.

În experiment, celulele stem bolnave de progeria si-au îmbunatatit mult functiile dupa ce au fost puse aproape, dar fara sa se atinga, de celule stem tinere si sanatoase.

sursa: mediafax.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View