Currently:
  • Cele mai bune software-uri gratuite pentru protejarea PC-ului si a datelor 4 1

Software > Asistenta software

Cele mai bune software-uri gratuite pentru protejarea PC-ului si a datelor

(1/1)

Dementor:
Vrei sa te asiguri ca PC-ul si toate fisierele tale sunt in siguranta, securizate si private, si ca nu risti sa te trezesti cu contul bancar gol? Iata 7 programe de securitate gratuite, pe care publicatia You are not allowed to view links. Register or Login le clasifica drept cele mai bune.

Protectie impotriva malware-ului

Malware-ul este cea mai periculoasa amenintare pe care o poti intalni online. Virusii, troienii sau alte tipuri de malware iti pot afecta PC-ul iremediabil, iti pot fura datele personale sau iti pot transforma computerul intr-un zombie dintr-o retea de botnet-uri, care raspandeste spam-uri sau efectueaza atacuri la comanda.


Iata cele mai bune "scuturi" gratuite, care iti vor feri computerul de malware:

1. Microsoft Security Essentials

Este un software usor de folosit, care scaneaza programele pe care le folosesti pentru a determina daca sunt sau nu malitioase si sterge orice se dovedeste a fi periculos. In plus, scaneaza sistemul pentru a se asigura ca nu exista infectari.

2. Antivirusul gratuit Avast

Programul de securitate Avast se remarca in primul rand prin rapiditatea cu care scaneaza si numarul redus de resurse ale sistemului pe care le foloseste. Tot ce trebuie sa faci este sa il instalezi si sa il setezi, iar el va face restul.


3. Spybot Search & Destroy

Dupa cum sugereaza si numele, Spybot Search & Destroy este un spyware killer. Iti scaneaza PC-ul pentru a depista spyware-urile, inclusiv cookie-urile si aplicatiile spyware. Iti protejeaza, de asemenea, sistemul in fata infectarilor.

4. Comodo Firewall

Comando Firewall este un software care blocheaza troienii, impiedica hackerii sa castige controlul asupra PC-ului si elimina alte amenintari. Utilizarea acestui program presupune un mic efort din partea ta, intrucat trebuie sa il "informezi" care dintre programele pe care le rulezi este sigur.

In plus, pentru a fi cat mai eficient, are nevoie de permisiunea la conexiunile outbound. Odata ce ai incheiat procesul de setare, vei avea siguranta deplina.


Securizeaza-ti PC-ul

Dupa ce te-ai asigurat ca esti protejat impotriva malware-ului, urmeaza securizarea continutului PC-ului.

1. KeePass

Ai o multime de parole pe care le folosesti in fiecare luna, pentru site-uri, ATM-uri, servicii de email si altele. Cel mai probabil stochezi toate aceste parole pe PC - ceea ce inseamna ca acestea pot fi furate.

Iti poti securiza parolele, astfel incat sa te aiguri ca numai tu le poti folosi, prin KeePass, un program care iti ascunde parolele intr-o baza de date criptata. In plus, software-ul va crea pentru tine parolele greu de accesat, reducand astfel si mai mult riscul "spargerii" lor.


2. FreeOTFE

FreeOTFE este exact genul de program pe care este recomandat sa il ai instalat pe laptop in cazul in care device-ul este furat sau pierdut.

Software-ul iti va proteja fisierele si datele, prin criptarea lor - sau a intregului hard disk - pentru ca apoi sa le decripteze instantaneu, daca vrei sa le accesezi.


3. Secunia PSI

Poate vei fi surprins sa afli ca aplicatiile outdatate pot contine vulnerabilitati care iti supun computerul unui risc. Astfel, daca ai instalat aplicatii, dar ai neglijat aplicarea cu regularitate a unor patch-uri, este posibil sa ai probleme.

Secunia PSI este un program care inchide "gaurile" prin care poate patrunde malware-ul. Instrumentul scaneaza software-ul de pe sistem, determina programele care sunt updatate, iar apoi te ajuta sa iti instalezi patch-urile.


You are not allowed to view links. Register or Login

Mihai:
Din pacate atunci cand alegem un program antivirus multi dintre noi ne uitam cu un ochi la pretul acestuia si cu celalalt la resursele pe care aceta le consuma. Astfel dupa o indelungata analiza  hmm: am ajuns sa utilizez Avira free poate si datorita faptului ca nu trebuie sa-l treci pe Game mode pentru a juca jocul favorit. La capitolul firewall am ramas fidel batranului Zone Alarm.
Si pentru ca din imaginea de mai sus se poate interpreta ca virusii pot fi si niste pufusenii dragute va confirm ca poate fi chiar asa. Unul dire acestia era si virusul albanez. Acesta avea cea mai importanta caracteristica a unui virus : se raspandea, dar sa vedeti cum... Actiunea acestuia se rezuma la afisa pe ecran un mesaj prin care informa utilizatorul ca i-a infectat calculatorul :
Sunt virusul albanez si am infectat acest calculator. Datorita faptului ca provin dintr-o tara saraca nici eu nu pot face mare lucru, asa ca te rog sterge tu trei fisiere la intamplare in locul meu si trimite-ma mai departe... Imaginati-va , chiar era trimis mai departe !  donald:

Pamico:
 donald:

Buna recenzia !   ok:

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View