Categorie General > Stiri Interne

Modificarile anului scolar

(1/1)

Pamico:
Modificarile anului scolar. Structura semestrului II si cum sunt impartite vacantele

Structura semestrului al II-lea din anul scolar 2011-2012. O saptamana de vacanta in plus acum, iarna, inca una bonus de Paste, apoi vacanta mare scurtata cu o jumatate de luna.

You are not allowed to view links. Register or Login

Dupa modelul vest-european, dar si din ratiuni economice, Ministerul Educatiei a schimbat structura anului pentru gradinite si scoli generale. Copiii vor sta acasa mai mult in sezonul rece, iar unitatile de invatamant vor avea facturi mai mici la incalzire.
Vineri, 6 ianuarie, ar fi fost ultima zi de vacanta, daca oficialii n-ar fi impus schimbarea.

Asa ca urmeaza inca o saptamana in care gradinita si scoala raman inchise. Parintii care merg la serviciu au fost nevoiti sa gaseasca de urgenta o gazda pentru junior. Bunicii, acolo unde ei exista si sunt dispusi sa stea cu micutii. Daca nu, exista si:

Varianta a doua: invatamantul particular.

Gradinitele private sunt obligate sa respecte programa impusa de Ministerul Educatiei, dar nu si structura anului scolar. Unele au fost inchise doar pe 26 decembrie si pe 2 ianuarie. In rest, parintii au avut unde sa-si lase copiii chiar si 11 ore pe zi. Doar de grija taxei n-au putut scapa; educatia la program prelungit, cu 5 optionale incluse, costa 1.200 de lei pe luna.

Primesc cu entuziasm clienti si centrele care ofera module de dans, canto, desen si drama.

Vacanta de Pasti va fi si ea mai lunga cu o saptamana.

"A fost un lucru solicitat cam de toate partile. Ne asezam pe o corespondenta cu statele europene", spune Oana Badea, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei.

O singura mare problema au copiii, cu reforma vacantelor.
Ce primesc in plus iarna si primavara li se va lua, in egala masura, din vacanta de vara. Masura vizeaza 4 milioane de copii aflati in gradinite si scoli generale.

sursa: stirileprotv.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View