Currently:
  • Cum sa-ti încarci telefonul sau laptopul pentru a-ti proteja acumulatorul 4 1

Hardware > Asistenta hardware

Cum sa-ti încarci telefonul sau laptopul pentru a-ti proteja acumulatorul

(1/1)

Pamico:
Cum sa-ti încarci telefonul sau laptopul pentru a-ti proteja acumulatorul

Cu toate ca din ce în ce mai multa lume se pricepe la tehnologie, putine persoane stiu cum sa-si încarce telefoanele mobile si laptop-urile pentru ca acumulatorii acestora sa aiba o autonomie cât mai îndelungata. Iata mai jos câteva sfaturi utile, prezentate de lifehacker.com.Înlocuirea acumulatorilor vechi pe baza de nichel cu cei moderni, de tip litiu-ion, a produs multa confuzie în rândul posesorilor de telefoane mobile si laptop-uri. Încarcarea incorecta a acestora le reduce durata de viata, avertizeaza specialistii în tehnologie, care va recomanda sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Nu lasati gadget-urile sa se descarce de tot.
Bateriile de tip litiu-ion rezista cel mai bine când nu le lasati sa se descarce de tot, iar apoi le încarcati din nou, însa nu pâna la capat (vezi punctul de mai jos). Este recomandat sa va reîncarcati telefoanele si laptop-urile când bateriile ajung la 40-50% din capacitate. În felul acesta, ele vor rezista mai bine trecerii timpului. Bateriile de tip litiu-ion nu se formateaza!
In tabelul de mai jos, conform celor de la You are not allowed to view links. Register or Login se vede clar cum o descarcare la 50% duce la o marire a numarului de cicluri de descarcare - încarcare.Nu le încarcati pâna la 100%.
Bateriile litiu-ion nu trebuie încarcate complet, asa ca intervalul 40-80% este cel pe care îl recomanda expertii. În cazul în care le încarcati totusi pâna la 100%, nu lasati gadget-urile în priza dupa acest punct. Desi exista circuite de protectie prin limitarea sau taierea curentului de incarcarea cand aceasta a ajuns la final, se pare ca totusi nu le place acest lucru.

Descarcati bateriile complet o data pe luna.
Desi sfatul acesta pare sa contrazica punctul numarul unu, lucrurile nu stau deloc asa. Majoritatea bateriilor actuale le indica posesorilor de smarphone-uri si laptopuri cât timp mai au pâna sa se descarce, iar aceasta functie îsi poate pierde din precizie dupa o oarecare perioada, datorita schimbarilor in structura interna a acumulatorului.

Nu lasati gadget-urile sa se încinga prea tare.
Caldura excesiva nu dauneaza doar procesoarelor, ci si bateriilor. Se recomand astfel folosirea unor stand-uri de laptop, cu ventilatie integrata. În ceea ce priveste telefoanele, tineti cont de faptul ca majoritatea huselor le fac sa se încalzeasca mai repede. Daca aveti un telefon care suporta multitasking, aveti grija sa închideti aplicatiile pe care nu le folositi la un moment dat.
Mai jos aveti un tabel în care puteti observa cum scade capacitatea acumulatorului functie de temperatura de stocare.sursa: lifehacker.com

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View