Software > Stiri IT Software

MEGAUPLOAD, a fost inchis de politie !

(1/1)

Pamico:
MEGAUPLOAD, a fost inchis de politie !

You are not allowed to view links. Register or Login

Guvernul SUA a inchis site-ul de content sharing megaupload.com, acuzand fondatorii lui si mai multi angajati de incalcare grava a copyright-ului.

Patru dintre directorii site-ului, din Noua Zeelanda, au fost arestati intr-o perioada in care autoritatile americane fac tot posibilul pentru a inaspri legislatia in domeniu. Industria muzicala si Hollywood-ul vor eliminarea pirateriei online, insa companiile mari din online, precum Google si Facebook s-au plans ca in forma actuala, legislatia va incuraja cenzura.

Politia din Noua Zeelanda a arestat fondatorul Megaupload, Kim Dotcom, pe numele lui adevarat Kim Schmitz, de 37 de an, cetatean de nationalitate germana.

In jur de 70 de politisti, unii dintre ei inarmati, au facut o razie la 10 locuinte si l-au mai arestat pe seful de la marketing, Finn Batato, de 38 de ani, pe seful departamentului tehnic si co-fondator Megaupload Mathias Ortmann, de 40 de ani, dar si pe un angajat, Bram van der Kolk, de 29 de ani.

Politia din Noua Zeelanda a confiscat bunuri care valoreaza milioane de dolari, incluzand aici masini de lux precum Rolls Royce Phantom Drophead Coupe. Ei au confiscat si 8 milioane de dolari de la institutii financiare.

Critici duri ai SOPA si PIPA si-au aratat nemultumirea fata de inchiderea megaupload.com, iar hackerii au atacat mai multe site-uri ale statului american, intre care justice.gov, universalmusic.com, usdoj.gov si copyright.gov.

Cei de la Megaupload au fost acuzati ca au facut parte dintr-o schema prin care ar fi luat 500 de milioane de dolari de la posesorii de drepturi de autor.

sursa: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View