Lumea Animalelor > Specii de pesti

Barbus Conchonius

(1/1)

Pamico:
Barbus Conchonius

You are not allowed to view links. Register or Login

Origine:  Pakistan, India si Bangladesh.

Sinonims: Ciprinus conchonius, Puntius conchonius, Systomus conchonius, Rosy barb

Familia:  Ciprinidae
 
PH: 6.0 - 7.5         Duritate: 5 - 15 dGH        Temp: 18 - 26 C

Marime:  8 - 10 Cm

Ingrijire

Barbus conchonius este un peste foarte usor de intretinut, nepretentios la chimia apei, sau temperatura, fiind indicat totusi sa fie tinuti la temperatura constanta si ceva mai ridicata 24-25 C. Necesita spatiu larg pentru inot, deci un acvariu de cel putin 80 Cm lungime, bine plantat pe laterale, este recomandat pentru a se simtii in largul lui. Chiar daca in mediul natural Puntius conconius poate ajunge la dimensiuni mai mari, in acvarii vor creste doar pana la 8 - 10 Cm. Cateva raze de soare dimineata, vor fi foarte apreciate si de asemenea, algele care se vor forma, vor fi ciugulite cu placere.

Hranirea

Puntius conchonius este omnivor, nu va refuza nici un fel de hrana, consumand cu placere chiar alge sau hrana vegetala.

Reproducerea

Reproducerea se face prin depunere de icre, odata ce au ajuns la marimea de 6 Cm. Vor depune icre in orice fel de acvariu, desi cei mai mari ar trebui pusi in acvarii mai mari. Baza acvariului trebuie astfel construita incat parintii, sa nu-si poata manca icrele, lucru care se va intampla altfel, imediat ce s-a incheiat depunerea. Instalarea unei plase de plastic, la 3 Cm distanta de fundul acvariului, este o solutie comoda.

Cel mai bine ar fi sa avem mai multe femele decat masculi. Temp. apei 24-25 C, cu duritate medie, de preferat usor acida.  Unii acvaristi sugereaza ca un nivel redus al apei, induce depunerea, altii ca depunerea ar avea loc doar primavara devreme.   

Masculul va urmarii femela prin tot acvariul, pana cand aceasta va fi gata sa depuna, locul fiind ales de mascul.  Icrele sunt depuse in reprize de 20, fiind fecundate imediat de laptii maculului. Acestea vor continua la intervale scurte de timp, pana cand sunt depuse cateva sute.  Imediat ce acest proces s-a incheiat, parintii trebuie scosi. Icrele vor ecloza dupa o zi, iar puii trebuie hraniti din belsug, cu galbenus de ou fiert tare, nauplii de Artemia, microviermi.

You are not allowed to view links. Register or Login

sursa: ifish.ucoz.com

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View