Categorie General > Stiri Internationale

Oficial SUA: Iranul a armat submarinele in stramtoarea Ormuz

(1/1)

Pamico:
Oficial SUA: "Iranul a armat submarinele in stramtoarea Ormuz. Daca ar ataca la noapte, suntem gata"

Iranul a pregatit nave-capcana care ar putea fi utilizate pentru blocarea Stramtorii Ormuz, dar Fortele Navale americane pot impiedica blocarea acestei rute maritime, anunta un comandant militar american.

You are not allowed to view links. Register or Login

Iranul a amenintat de curand ca ar putea bloca traficul maritim in Golful Persic sau ar putea ataca fortele americane din regiune ca reactie la eventuale raiduri aeriene.
"Au multiplicat numarul submarinelor si al navelor militare rapide", a declarat viceamiralul american Mark Fox. "Unele ambarcatiuni au fost dotate cu dispozitive explozive ce pot fi folosite in atacuri-sinucigase", precizeaza oficialul american, citat de Mediafax.

Iranul dispune in prezent de zece submarine. Expertii militari afirma insa ca Flota a Cincea a Fortelor Navale americane - care patruleaza in Golful Persic - este mult mai puternica decat Fortele Navale iraniene.

Intrebat daca Fortele Navale americane sunt pregatite de confruntari in Golful Persic, Fox a raspuns: "Suntem foarte vigilenti, avem o paleta larga de optiuni si suntem pregatiti. Daca s-ar intampla la noapte? Suntem pregatiti astazi".

sursa: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View