Life & Style > LifeStyle

Carnavalul de la Rio de Janeiro 2012

(1/1)

Pamico:
Carnavalul de la Rio de Janeiro 2012

Carnavalul de la Rio de Janeiro din acest an se desfasoara in perioada 18/02/2012 - 21/02/2012.Timp de 5 zile cea mai mare tara sud americana se lasa de munca si se distreaza pe strazile orasului cu dans, parade bautura si toata nebunia unui carnaval imens.

In Brazilia, evenimentul este a doua manifestare populara dupa meciurile de fotbal. Exuberanta si risipa de energie a brazilienilor atrag anual sute de mii de turisti dornici sa se distreze intr-o tara considerata foarte exotica.

Carnavalul inseamna mai intai plajele: Copacabana, Ipanema si Leblon, locuri unde cele mai focoase femei din lume sunt sufletul petrecerii diurne. Punctul de maxima atractie este insa Sambodromul, singura strada unde multimea este organizata: mijlocul strazii trebuie lasat liber pentru defilarea elevilor celor 18 scoli de samba. Urcati in care alegorice impinse de barbatii comunitatii, dansatorii isi demonstreaza maiestria imbracati sumar sau chiar complet goi, desi nuditatea nu este oficial admisa.
"Samba" inseamna dans din buric. Parada este completata de heterosexuali, travestiti, homosexuali sau de reginele industriei pornografice. Spiritul carioca inseamna muzica, dans si distractie in strada.

Deschidera carnavalului este marcata de momentul in care primarul orasului Rio de Janeiro inmaneaza cheia orasului Regelui Momo, care este insotit de regina si cele doua printese. El ii îndeamna pe localnici ?i mai ales pe vizitatori sa se distreze fara nicio retinere. Si astfel nebunia incepe..

Carnavalul de la Rio nu este doar o superdistractie pentru milioane de oameni ci reprezinta o experienta a culturii braziliene. Petrecerile tinute in aceasta perioada sunt desavarsite. In fiecare noapte sunt organizate petreceri tematice unde pretul unui bilet nu depaseste 50 de Euro.

Traditia cere ca absolut toata lumea sa fie costumata sau cel putin sa poarte valuri de calugarita, dar acum turistii straini se multumesc cu vesminte sau peruci cat mai hazlii si, in primul rand, cu bere din belsug

Petrecerea nu are loc numai la Rio ci in toate marile orase braziliene Recife sau Bahia.

Sfarsitul Carnavalului este marcat de mii de focuri de artificii.

Mai jos puteti vizualiza o galerie cu poze din cele doua zile de cand a inceput evenimentul:

sursa poze: You are not allowed to view links. Register or Login
sursa: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View