Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Avatar - proiect secret al Pentagonului

(1/1)

Pamico:
Avatar - proiect secret al Pentagonului

Agentia de cercetare DARPA din cadrul Pentagonului a initiat niste proiecte de domeniul SF pentru anul viitor. Unul dintre ele este proiectul "Avatar", care presupune formarea unor soldati-android, ce vor actiona pe campul de lupta, precum in filmul cu acelasi nume, al lui James Cameron.

You are not allowed to view links. Register or Login

Soldatii vor fi niste corpuri mecanice de androizi, care vor lua locul oamenilor in razboi.

O alta tehnologie sofisticata presupune depistarea unei puternice raze laser, care va fi oprita din drumul sau catre tinta, scrie Gizmodo.

Acum DARPA, agentia de cercetare din cadrul Departamentului de Aparare al SUA a Pentagonului, vrea sa aduca aceste idei in lumea reala. In cadrul agentiei, din bugetul de 2,8 miliarde de dolari pentru anul 2013 s-au alocat 7 milioane de dolari pentru proiectul numit "Avatar".

Scopul final al proiectului nu este surprinzator si seamana cu conspiratia din filmul cu acelasi nume. Potrivit agentiei, "programul Avatar va dezvolta interfete si algoritmi care vor permite unui soldat sa aiba un partener eficient, un fel de robot semi-autonom, care sa actioneze ca un soldat surogat".

Acesti roboti ar trebui sa fie inteligenti si suficient de abili pentru a lua parte la razboi, conform DARPA. Acest proiect include "o camera de supraveghere, control si recuperare a ranitilor din lupta".

Agentia nu specifica mijloacele, dar DARPA a finantat deja cu succes proiecte privind soldatul-robot.

Proiectul "Avatar" nu este singurul scenariu SF din planul pe anul viitor. Proiectul agentiei "Counter Laser Technologies", care presupune cheltuieli de 4,1 milioane de dolari, incearca sa dezvolte un sistem anti-laser, care ar proteja armele militare de laserele de mare energie ale inamicilor si de a contracara potentialele atacuri.

In 2008, Air Force a cerut oamenilor de stiinta sa dezvolte un laser care sa protejeze armele, iar in 2009 Marina a lansat propriul anti-laser.

sursa: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View