Currently:
  • ONU mai tare ca ACTA - ameninta libertatea pe Internet 5 1

Software > Stiri IT Software

ONU mai tare ca ACTA - ameninta libertatea pe Internet

(1/1)

Pamico:
ONU mai tare ca ACTA - ameninta libertatea pe Internet

Organizatia Natiunilor Unite ar putea avea puteri nebanuite asupra Internetului, din 27 februarie.

You are not allowed to view links. Register or Login

Un nou tratat controversat menit sa faca lege si ordine in domeniul online a aparut la orizont iar, de data aceasta, in centrul controversei se afla tocmai Organizatia Natiunilor Unite.

Pe 27 februarie, la Geneva va incepe un proces diplomatic care poate duce la un nou tratat care ii va da Organizatiei Natiunilor Unite puteri nebanuite asupra Internetului.

Zeci de tari, intre care Rusia si China, fac eforturi pentru ca intelegerea sa fie batuta in cuie pana la sfarsitul acestui an. Cum a zis si premierul rus, Vladimir Putin, in iunie anul trecut, scopul lui si al aliatilor sai este detinerea unui "control international asupra Internetului", prin International Telecommunication Union (ITU), o organizatie aflata sub auspiciile ONU. Daca vor avea succes, aceste noi propuneri vor schimba complet Internetul.

Rusia, China si aliatii lor din cele 193 state membre ITU, vor sa renegocieze un tratat din 1988, care asigura libertatea Internetului.

Iata o parte dintre modificarile pe care aceste tari si le doresc:

- Securitatea online si confidentialitatea datelor sa fie subiectul unui control international;
- Companiile de telefonie sa aiba voie sa ceara taxe pentru traficul pe Internet "international", eventual pe baza de click-uri pentru anumite destinatii Web, cu scopul de a genera venituri pentru companiile de telefonie aflate in proprietatea statului si pentru bugetul de stat;
- Impunerea unor reguli pentru tariful si practicile in roaming;
- Includerea sub control interguvernamental a mai multor functii ale Internet Engineering Task Force, Internet Security si altor grupuri care sa stabileasca standarde care sa permita functionarea Internetului;
- Impunerea unor regulamente economice fara precedent in privinta traficului peer-to-peer.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View