Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Pânza termoelectrica „Power Felt”

(1/1)

Pamico:
Pânza termoelectric „Power Felt” va permite reîncarcarea mobilelor prin încalzire

Corey Hewitt si o echipa de specialisti a Centrului pentru Nanotehnologie si Materiale Moleculare, din cadrul Universitatii Wake Forest, SUA, au creat o tesatura termoelectrica, denumita „Power Felt” (în traducere aproximativa „You are not allowed to view links. Register or Login Electric”), ce este capabila sa creeze electricitate din variatiile termice.Power Felt este cofectionata din minuscule nanotuburi de carbon încapsulate în fibre de plastic flexibile, dar produsul finit arata si se simte la atingere precum o tesatura, degajand o încarcatura electrica odata cu schimbarea temperaturii – asa cum ar fi, spre exemplu, atingerea ei cu degetul, sau introducerea mainii în buzunar.

Domeniul termoelectricii nu este unul de factura recenta, dar s-a concretizat adesea prin materiale foarte scumpe, cu preturi de circa 1.000 de dolari kilogramul. Totusi, noua tehnologie folosita de tinerii specialisti ai Universit??ii Wake Forest ar putea reduce costurile drastic, pretend acestia.

Spre exemplu, potrivit lui Hewitt, pentru ceva mic, asemenea carcasei unui telefon mobil, adaugarea „fetrului electric” ar putea costa chiar si numai un dolar în plus la productie. Iar aplicatiile sunt numeroase, materialul putând fi integrat în structure ce variaza de la haine si pâna la scaunele masinilor.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View