Currently:
  • Huawei lanseaza smartphone-uri quad-core si dual-core de 4.5” 4 1

GSM - Telefoane > Huawei

Huawei lanseaza smartphone-uri quad-core si dual-core de 4.5”

(1/1)

Pamico:
Huawei lanseaza smartphone-uri quad-core si dual-core de 4.5”

Huawei ataca segmentul de top al smartphone-urilor cu modelele Huawei Ascend D quad si Huawei Ascend D quad XL, însa ofera si un model de clasa medie prin Huawei Ascend D1.

Producatorul chinez Huawei a deschis sâmbata oficial editia 2012 a târgului Mobile World Congress de la Barcelona prin lansarea a nu mai putin de trei smartphone-uri din noua serie Diamond.

You are not allowed to view links. Register or Login

Piesa de rezistenta a chinezilor este Huawei Ascedent D quad, un smartphone cu display LCD cu diagonala de 4.5” si rezolutie HD 1280×720 pixeli. Chiar daca are dimensiuni generoase datorita display-ului, telefonul are o grosime de numai 8.9 mm, fiind unul dintre cele mai compacte smartphone-uri ale momentului.

Asa cum sugereaza si numele, telefonul este motorizat de un procesor K3V2 quad-core cu frecventa de 1.5 GHz produs in-house de Huawei si beneficiaza de 1 GB memorie RAM si 8 GB memorie interna. Totusi, va exista si o versiune cu acelasi procesor tactat la 1.2 GHz.

Conectivitatea va fi asigurata de tehnologia 3G cu viteze de download de pâna la 21 Mbps, dar si de Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB si jack de 3.5 mm.

Camera foto de 8 MP permite înregistrarea clipurilor video în format Full-HD, în timp ce camera frontala asigura realizarea apelurilor video. Deloc surprinzator, telefonul mizeaza pe Android 4.0 IceCream Sandwich, cea mai noua versiune a sistemului de operare pentru smartphone-uri de la Google.

Huawei Ascend D quad utilizeaza un acumulator de 1.800 mAh despre care Huawei sustine ca ofera o autonomie de una-doua zile în regim obisnuit de utilizare, cu 30% mai mult decât media pentru acest segment, datorita optimizarilor speciale operate asupra hardware-ului si software-ului.

Interesant este ca, în ciuda acestor afirmatii, chinezii au lansat si modelul Huawei Ascend D quad XL, care utilizeaza un acumulator de 2.500 mAh cu o autonomie de doua pâna la trei zile în regim de utilizare normala. Restul dotarilor tehnice sunt similare cu cele întâlnite pe Huawey Ascend D quad, însa ramâne de vazut daca în practica afirmatiile chinezilor despre autonomie se vor adeveri. Bateria mai mare va face probabil cu ochiul clinetilor interesati, mai ales ca cresterea grosimii la 10.9 mm nu va deranja probabil pe nimeni.

You are not allowed to view links. Register or Login

Nu în ultimul rând, chinezii au prezentat si Huawei Ascend D1, un smartphone de gama medie a carui principala deosebire fata de modelul de top este “retrogradarea” la un procesor TI OMAP4460 dual-core de 1.2 GHz. Celelalte dotari tehnice sunt identice cu cele prezente pe Huawei Ascend D quad (XL), cu exceptia acumulatorului de 1670 mAh.

Huawei Ascend D1 va fi lansat în Europa în luna aprilie, în timp ce Huawei Ascend D quad si fratele Huawei Ascend D quad XL vor sosi pe piata cel târziu la sfârsitul lunii iunie, însa preturile nu au fost înca dezvaluite.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View