Categorie General > Stiri Locale

Profesorul Danisor, noul rector al Universitatii din Craiova

(1/1)

Pamico:
Profesorul Danisor, noul rector al Universitatii din Craiova

Profesorul universitar dr. Dan Claudiu Danisor este noul rector al Universitatii din Craiova. El a castigat aseara alegerile, obtinand 505 voturi, fata de 362 de voturi, cate a obtinut contracandidatul sau, profesorul universitar dr. Nicu Panea.

You are not allowed to view links. Register or Login

"La vot au participat 879 de alegatori, cu patru mai multi decat la turul precedent", a declarat conf. dr. ing. Niculae Boteanu, presedintele Biroului Electoral al Universitatii din Craiova.
Durata mandatului de rector este de patru ani. Conform cartei universitare, mandatul poate fi innoit cel mult o data, in urma unei noi desemnari.

O persoana nu poate fi rector al Universitatii din Craiova mai mult de opt ani, indiferent de perioada in care s-au derulat mandatele si de intreruperile acestora.

Cine este prof. univ. dr. Dan Claudiu Danisor
Nascut pe 23 aprilie 1964, Dan Claudiu Danisor este absolvent al Facultatii de Drept din Universitatea din Bucuresti. La examenul de licenta, pe care l-a sustinut in 1991, s-a prezentat cu lucrarea "Conceptii antice privind relatia stat-individ", sub indrumarea prof. univ. dr. Nicolae Popa. In perioada 1993-1996, acesta a urmat cursuri de doctorat la Universitatea din Craiova (in iunie 1996 a sustinut teza cu titlul "Mandatul in dreptul public si in dreptul privat"). In paralel a urmat o serie de stagii de perfectionare la Universitatea din Liege (unde a obtinut o Bursa de cercetare din partea guvernului belgian), la Universitatea Bourgogne din Dijon, Franta, si la Universitatea Robert Schuman din Strasbourg.

Decanul Facultatii de Drept din 2008

Cariera universitara a inceput-o in anul 1992, ca preparator la Facultatea de Drept, pentru ca 12 ani mai tarziu sa obtina titlul de profesor universitar in cadrul aceleiasi facultati. In perioada 2000-2004, a fost prodecanul Facultatii de Drept, iar in perioada 2004 - 2008, secretarul stiintific al Senatului Universitatii din Craiova. Prof. univ. dr. Dan Claudiu Danisor este decanul Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii din Craiova din anul 2008. Tot de atunci este si coordonatorul Departamentului de proiecte europene al facultatii.

De remarcat este faptul ca in perioada 2003-2007 a sustinut periodic cursuri, ca visiting professor, la Institutul de Inalte Studii Europene al Universitatii Robert Schuman din Strasbourg si la Universitatea din Dijon.

De asemenea, pe parcursul carierei sale universitare a elaborat si publicat 23 de carti, dintre care doua in strainatate (2011 - "Les principes de la Constitution post-totalitaire", Editions Universitaires Europeennes, Sarbruchen, Germania; 1998 - "Drepturile omului si libertatile publice", Chisinau, Editura Zamolxe).

Decoratii:
2010 - Cavaler al Ordinului "Palmes Academiques" prin Decretul din data de 25 august 2010 acordat de Ministerul Educatiei Nationale, Republica Franceza.
2004 - Ordinul National "Meritul pentru invatamant", acordat de presedintele Romaniei

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View