Software > Stiri IT Software

Windows 8 - Microsoft va ofera sansa de a testa noul sistem de operare

(1/1)

Pamico:
Windows 8 - Microsoft va ofera sansa de a testa noul sistem de operareMicrosoft ofera publicului, începând de miercuri, sansa de a testa gratuit noul sistem de operare Windows 8, care va fi lansat în toamna, scrie Daily Mail.

Noul sistem de operare, prin care Microsoft spera sa întrerupa dominanta Google si Apple, va fi disponibil în doua variante: una pentru PC-uri si laptopuri si una pentru tabletele si smartphone-urile cu microprocesoare ARM.

De altfel, marele avantaj prin care compania lui Bill Gates vrea sa-si întreaca rivalii este ca va oferi gratuit programele Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint si altele) celor care cumpara dispozitive mobile echipate cu Windows 8.

În ambele variante ale Windows 8, interfata va fi complet schimbata fata de versiunile precedente, semanând cu cea a Windows Phone, sistemul de operare pentru smartphone-uri. Daca utilizatorii nu sunt multumiti de noul aspect, ei pot reveni la cel clasic al Windows.Expertii spun ca Microsoft este obligata sa lanseze un produs de calitate, daca vrea sa reziste pe piata dispozitivelor mobile. "Piata tabletelor e definita în acest moment de iPad si de Amazon Kindle. Daca Microsoft lanseaza un sistem de operare cu multe erori, nu vor mai avea sansa sa le remedieze. Nu-si pot permite sa-si dezamageasca publicul", a explicat Michael Cherry, fost angajat al Microsoft, care acum lucreaza la o firma de cercetare în domeniu.

Data oficiala a lansarii noului sistem de operare nu a fost anuntata înca, dar Daily Mail scrie ca ar putea fi în octombrie 2012. În orice caz, Microsoft va prezenta Windows 8 saptamâna aceasta, la un târg de IT din Barcelona.

Versiunea de test a Windows 8 poate fi descarcata, însa ea functioneaza doar pe dispozitivele cu procesoare Intel, nu si ARM.


You are not allowed to view links. Register or Login


You are not allowed to view links. Register or Login


You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View