Currently:
  • Collusion - aplicatia care îti arata cine te SPIONEAZA pe internet 5 1

Software > Stiri IT Software

Collusion - aplicatia care îti arata cine te SPIONEAZA pe internet

(1/1)

Pamico:
Collusion - aplicatia care îti arata cine te SPIONEAZA pe internet

Cei de la Mozilla au lansat o aplicatie pentru browserul Firefox, care le permite utilizatorilor sa vada ce companii îi "spioneaza" pe internet.

Aplicatia se afla in topul descarcarilor pe net si o puteti gasi aici: You are not allowed to view links. Register or Login


Când utilizatorul navigheaza pe site-uri precum IMDB, Telegraph sau Aol, este urmarit de terti (cercurile rosii)

Miscarea vine la doar o zi dupa ce Google si-a pus în aplicare noile politici de confidentialitate, despre care criticii spun ca încala drepturile utilizatorilor si sunt menite sa furnizeze venituri suplimentare motorului de cautare, din publicitate.

Aplicatia "Collusion" a celor de la Mozilla le permite utilizatorilor de Firefox sa vada firmele de publicitate online si celelalte companii terte care urmaresc istoricul lor pe internet, sustine CEO-ul Gary Kovacs.

"Collusion" creeaza o harta a interactiunilor între cautarile utilizatorilor, pe de o parte, si "spioni", de cealalta parte. "Ideea este sa le spunem utilizatorilor cât de putin control au asupra datelor lor, pe internet", spune Kovacs.

Mozilla intentioneaza sa faca o lista a celor mai "deranjanti" observatori, pe care sa o transmita companiilor care se ocupa cu protectia datelor. "Când vom lansa versiunea finala a lui Collusion, utilizatorii vor avea optiunea sa contribuie la aceasta baza de date. Vom pune cap la cap toate informatiile si vom ajuta cercetatorii, jurnalistii si expertii în securitate sa explice publicului cum sunt urmariti utilizatorii pe internet", a explicat Kovacs.


You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View