Categorie General > Stiri Internationale

Antarctica, în pericol sa fie contaminata cu plante de pe alte continente

(1/1)

Pamico:
Antarctica, în pericol sa fie contaminata cu plante de pe alte continente

Continentul înghetat de sud este în pericol, mai multi cercetatori avertizând asupra unei posibile contaminari a ecosistemului antarctic cu microorganisme, seminte si plante aduse involuntar în bagajele sau buzunarele exploratorilor sau oamenilor de stiinta care ajung pe tarmurile australe.

You are not allowed to view links. Register or Login

Astfel, semintele de plante aduse accidental în Antarctica de turi?ti, exploratori sau oameni de stiinta, pot afecta ecosistemul, atacând plantele endemice polare. Astfel cea mai mare amenintare pentru ecosistemul arctic o constituie plantele de pe alte continente, în special în conditiile încalzirii climatice ce afecteaza si continentul înghetat de sud, conform unui raport publicat în ultimul numar al revistei Proceedings of the National Academy of Sciences.

În fiecare an, peste 33.000 de turisti si 7.000 de oameni de stiinta viziteaza Antarctica. Conform unui studiu în cadrul caruia au fost golite buzunarele si bagajele celor care ajung pe continentul înghetat de sud, s-a descoperit ca în medie fiecare persoana contribuie cu cel putin 9 seminte de plante la 'zestrea' ecosistemului austral.

În plus, în Antarctica au început deja sa fie descoperite specii de plante ce nu aveau ce cauta în acest ecosistem, printre care macul islandez si doua specii de ierburi din nordul planetei, plante obisnuite cu conditiile reci de clima.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View