Currently:
  • Duqu - un virus foarte inteligent, pune pe jar specialistii in securitate 4 1

Software > Stiri IT Software

Duqu - un virus foarte inteligent, pune pe jar specialistii in securitate

(1/1)

Pamico:
Duqu - un virus foarte inteligent, pune pe jar specialistii in securitate

Expertii in securitate incearca sa isi dea seama cum functioneaza programul, dar fara rezultat, cel putin pana in momentul de fata.

You are not allowed to view links. Register or Login

Duqu a pus pe jar specialistii in securitate si nu a putut fi descifrat pana acum de nimeni. Este extrem de sofisticat. Duqu, numit astfel de catre laboratorul de cercetare care l-a descoperit, deoarece genereaza fisiere cu extensia “DQ”, imparte o buna parte din codul sau sursa cu Stuxnet.

Celelalte parti ale programului sunt scrise in C++. Expertii care au efectuat analiza spun ca pana acum n-au mai vazut ceva asemanator.

Analiza expertilor de la Kaspersky Lab a descoperit ca portiuni din fisierul numit Payload.DLL au fost scrise intr-un limbaj de programare necunoscut. Aceste sectiuni, dupa toate aparentele, se ocupa de functiile de comanda si control si permit ca instructiuni noi sa fie adaugate dupa ce troianul se infiltreaza in sistem.

Atat Duqu cat si Stuxnet, sunt rezultatele eforturilor unei organizatii foarte bine finantate sau chiar ale unui stat, spune Alexander Gostev, expert la Kaspersky Lab.

Dupa atacul informatic al Stuxnet asupra instalatiilor iraniene care aveau legatura cu apararea nucleara, iata ca intra in scena si troianul Duqu. A aparut prima data in septembrie anul trecut si se pare care are tinte asemanatoare cu Stuxnet.

Symantec a anuntat ca a reperat virusul Duqu in intreprinderi sau administratii prezente “in opt tari”, si anume Franta, Olanda, Elvetia, Ucraina, India, Iran, Sudan si Vietnam.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View