Currently:
  • Alerta maxima pe sistemele cu Windows 4 1

Software > Stiri IT Software

Alerta maxima pe sistemele cu Windows

(1/1)

Pamico:
Alerta maxima pe sistemele cu Windows

Expertii in securitate sunt in "cod rosu" de alerta dupa descoperirea unui nou virus. Un atac cibernetic nou si care se raspandeste rapid, gasit pe site-urile chinezesti, are ca tinta sistemul de operare Windows. Singurul mod de a impiedica acest lucru, este instalarea ultimului patch de securitate, scrie DailyMail.

You are not allowed to view links. Register or Login

Exper?i în securitate de la Sophos, spun ca toti utilizatorii de PC-uri ar trebui sa fie in "stare de alerta maxima". Codul este "proof-of-concept" si calculatoarele afectate vor ceda rapid. Virusul respectiv exploateaza o vulnerabilitate pe care Microsoft o descrie drept "critica" si poarte denumirea de MS12-020 sau RDP flaw(Remote Desktop Protocol).

Vulnerabilitatea poate fi exploatata pentru a raspandi un vierme in mod automat intre calculatoarele neprotejate.
"Hackerii au lucrat repede pe aceasta vulnerabilitate si am vazut deja incercari de a exploata defectul care exista in Windows numit Remote Desktop Protocol", a declarat Graham Cluley, consultant tehnologic principal la Sophos.

"Computerele afectate vor da "blue screen"(ecran albastru), si nu as fi surprins daca cine a scris acest cod incearca sa dezvolte in continuare atacul, pentru a produce o raspandire rapida pe internet". mai spune Graham Cluley.

"Utilizatorii de Windows trebuie sa ia in considerare aceasta alerta de "cod rosu" si sa isi intareasca sistemul de aparare descarcand pe calculatoarele lor cat mai repede posibil, patch-ul de securitate, inainte de a fi prea tarziu", recomanda acelasi Graham Cluley.

La inceputul saptamanii, Microsoft a avertizat ca se asteapta ca hackerii sa exploateze aceasta vulnerabilitate a soft-ului in urmatoarele 30 de zile. Acum, insa Microsoft si cei de la Sophos, spun ca utilizatorii ar trebui sa ia masuri urgente.

You are not allowed to view links. Register or Login

O rezolvare a acestei probleme pe care cei de la Sophos au "omis" sa o spuna, este sa renuntati la acest serviciu. Pentru cei care au nevoie, se poate folosi  la fel de bine Team  Viewer.
Ce trebuie facut pentru a dezactiva acest serviciu, sunt urmatorii pasi:

Se duce in Control Panel >> Administrative Tools >> Computer Management >> Services & Applicatins >> Services si aici cautati Remote Desktop >> Click dreapta pe el >> Properties si in fereastra care apare la Startup Type alegeti optiunea Disabled. Apoi in aceeasi fereastra putin mai jos aveti un buton de Stop >> Click pe el >> Apply si apoi OK.
Asta e tot !

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View