Categorie General > Stiri Interne

Un sfert din carnea de pui din România, contaminat? cu bacteria Campylobacter

(1/1)

Pamico:
Un sfert din carnea de pui din România, contaminat? cu bacteria Campylobacter

În urma controalelor realizate de Autoritatea Na?ional? Sanitar? Veterinar? ?i pentru Siguran?a Alimentelor (ANSVSA) s-a constatat c? 23% din carnea de pui controlat? era contaminat? cu bacteria Campylobacter, arat? un raport al autorit??ii. Aceast? bacterie poate duce la toxiinfec?ie alimentar?.

You are not allowed to view links. Register or Login

Bacteria Campylobacter duce la apari?ia toxiinfec?iilor alimentare !

"România realizeaz? frecvent controale pentru a vedea inciden?a bacteriei Campylobacter în carnea de pui. Astfel de controale sunt realizate la nivelul Uniunii Europene, ca recomandare a celor de la EFSA (Autoritatea European? pentru Siguran?a Alimentar?), care a constatat c? inciden?a bacteriei Campylobacter a dep??it-o pe cea a bacteriei E.coli", a declarat, ?eful biroului de pres? al ANSVSA.

Potrivit raportului, inciden?a bacteriei Campylobacter a fost monitorizat? pe teritoriul ??rii noatre începând cu anul 2009, ca urmare a unei decizii luate de Comisia European?.

Inciden?a bacteriei în România, în sc?dere

Astfel, în anii 2009 ?i 2010 s-au analizat în total 447 probe provenind de la carcasele de pui din abatoare. Din acestea s-a identificat prezen?a bacteriei Campylobacter în 182 probe. În anul 2011 s-a determinat prezen?a acestei bacterii în 115 probe din cele 490 luate pentru analize.

"Datele mai arat? c?, în urma controalelor efectuate, inciden?a bacteriei Campylobacter a sc?zut. Ca urmare a m?surilor aplicate de c?tre ANSVSA, în fermele ?i abatoarele de pas?re, procentul de probe pozitive depistate în carnea de pas?re analizat? a sc?zut de la 63% în anul 2008, la 41% în anul 2009, la 38% în anul 2010, ajungând la 23% la sfâr?itul anului 2011", a mai spus reprezentanta ANSVSA.

Analizele au fost efectuate în cadrul Laboratorului Na?ional de Referin?? pentru Campylobacter al Institutului de Igien? ?i S?n?tate Public? Veterinar?, precum ?i în laboratoare acreditate ale Direc?iilor Sanitare Veterinare ?i pentru Siguran?a Alimentelor Jude?ene (Alba, Bac?u, Br?ila, Bra?ov, Ia?i, Satu-Mare, Vaslui).

Continuarea You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View