Categorie General > Stiri Interne

Tratatul ACTA. Ce pierzi, ce castigi si cum ti-ai putea pierde libertatea

(1/1)

Pamico:
Tratatul ACTA. Ce pierzi, ce castigi si cum ti-ai putea pierde libertatea

Exista riscul ca un tratat impotriva pirateriei sa se transforme intr-o interventie brutala in vietile consumatorilor, daca nu va exista un echilibru intre drepturile pe care le apara si cele pe care le incalca.

You are not allowed to view links. Register or Login

Reactiile extreme ale utilizatorilor de internet s-au transformat in atacuri impotriva unor siteuri guvernamentale si crearea unor miscari extremise cum ar fi Anonymus.
In plus, la nivelul Europei, un partid - cel al piratilor, sustine libertatea absoluta pe internet. Gruparea are adepti in mai multe tari, dar si in Romania.

Fenomenul pirateriei ingrijoreaza mai ales industria de divertisment din Statele Unite. Casele de discuri nu mai vand cd-uri, filmele hoolywoodiene sunt vazute inainte de lansarea lor in cinematografe. Internetul, spatial democratiei absolute este si mediul de propagare al acestor produse. Este o intreaga disputa daca copierea poate fi asimilata contrafacerii.

Constantin Vica este doctor in filosofia noilor tehnologii. "Oamenii, de ce nu suntem in continuare maimute? Pentru ca am fost prima specie care a facut sharing de informative. A spus, bai, vine leul din dreapta, ai grija sa nu-ti pice copacul in cap, nu manca ciuperca aia ca e otravitoare, toate lucrurile astea le-a facut doar specia umana.
De aceea am evoluat. De aceea este o norma sociala. S-a nascut din noi, s-a nascut din practicile cotidiene", spune acesta.

In continuare, urmariti reportajul:


You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View