Software > Stiri IT Software

Atentie la platile online ! Un troian te poate lasa fara bani

(1/1)

Pamico:
Atentie la platile online ! Un troian te poate lasa fara bani

Un nou troian ameninta conturile bancare ale utilizatorilor din intreaga lume, avertizeaza specialistii Bitdefender.Troianul sub denumirea da Mousetrap Trojan, se deschide ca un applet Java, fiind deghizat intr-un player Adobe Flash, denumit "Trojan.Downloader.Java.OpenConnection.BA". Fisierul, intitulat "Trojan.Generic.KD.218227", este scris in Visual Basic si se salveaza intr-un folder denumit "temp_flash_file phx".

Odata instalat, troianul va fi activ la orice repornire a sistemului de operare si va bloca update-urile antivirusului. "Mousetrap Trojan" creeaza automat un shortcut in Startup cu extensia .lnk, astfel incat sa fie mereu pregatit pentru a copia datele conturilor utilizate pentru plati online. Troianul trimite informatiile legate de contul bancar catre un server C&C.

"Pentru a evita acest tip de amenintare, instalati un antivirus bun care sa fie actualizat tot timpul", declara Doina Cosovan, analist in cadrul companiei Bitdefender. "Nu instalati niciodata aplicatii software sugerate intr-o fereastra de tip pop-up, in special atunci cand nu ati cautat asa ceva", mai spune Doina Cosovan.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View