Software > Stiri IT Software

DuckDuckGo - motorul de cautare care ii sufla in ceafa regelui Google

(1/1)

Pamico:
DuckDuckGo - motorul de cautare care ii sufla in ceafa regelui Google

Tot mai multi utilizatori de Internet aleg sa inlocuiasca Google cu motorul de cautare popularizat de cei de la Anonymous.Motorul de cautare You are not allowed to view links. Register or Login a crescut cu 227% de la sfarsitul anului trecut si pana acum, ajungand la aproape 1,5 milioane de interogari pe zi.

Nebunia cu DuckDuckGo a inceput in ianuarie, cand site-ul a fost redesenat, iar fanii au aflat ca in materie de confidentialitate e mult-mult peste Google.

Echipa care realizeaza motorul de cautare a anuntat ca in urmatoarea perioada toti programatorii se vor concentra pe imbunatatirea performantelor site-ului.

Ce are in plus fata de celelalte?

• Securitate/Intimitate - acest motor de cautare nu urmareste si nu salveaza tot ceea ce faci online, tot ceea ce cauti pe Internet asa cum face Google, Bing sau Yahoo.  "Google traks you. We don't". Mai ales acuma cand Internetul se zbate si incearca sa se strecoare printre legi ca ACTA, SOPA sau PIPA avem nevoie de mai multa intimitate ca niciodata.

• Toate rezultatele apar pe o singura pagina - cu cat dai mai mult de scroll cu atat apar mai multe rezultate.

• Fara reclame - la Google sau Bing ca sa scapi de reclame trebuie sa instalezi diferite extensii. Duckduckgo pur si simplu nu are reclame. Punct.

• Zero click info - de exemplu daca scrieti Mihai Eminescu in casuta de cautare si dati search va aparea in primele randuri direct niste informatii despre Eminescu, chiar poza lui, etc. Nu va trebui sa dati click pe un link (ca Wikipedia) pentru a afla informatii despre un anume subiect.

• Sintaxa !bang - DDG are o optiune foarte interesanta prin intermediul careia poti cauta pe diferite site-uri introducand in casuta de cautare sintaxa !paginaweb. De exemplu !wikipedia sibiu te va duce direct pe pagina Sibiului de pe Wikipedia. Se poate folosi pentru o multime de site-uri cum ar fi imdb, youtube, vimeo etc. O lista gasiti You are not allowed to view links. Register or Login.

You are not allowed to view links. Register or Login / You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View