Software > Sisteme de operare

"Poarta catre Linux pentru utilizatorii de Windows" - Zorin OS

(1/1)

Pamico:
"Poarta catre Linux pentru utilizatorii de Windows" - Zorin OS

Zorin OS este o distributie de Linux mai putin cunoscuta, dar care promite sa multumesca foarte multi utilizatori care vor sa incerce alt sistem de operare decat Windows. Distributia ofera o interfata grafica extrem de asemanatoare cu cea a Windows 7 si permite, prin intermediul Wine, chiar si instalarea anumitor programe native de Windows.Dezvoltat de doi frati ru?i stabiliti in Irlanda ( Zorin ), Zorin OS  are un slogan simplu: "Zorin OS - Poarta catre Linux pentru utilizatorii de Windows".
Zorin promite integrare foarte buna a aplicatiilor pe care un utilizator obisnuit de Windows le foloseste zilnic. Distributia este bazata pe Ubuntu (Debian), dar putem afirma ca din punct de vedere al interfetei grafice sta chiar mai bine, si asta deoarece dezvoltatorii au reusit sa combine elementele grafice ale Windows 7 si cele ale Gnome 3.

Zorin OS ofera, pe parte de aplicatii preinstalate LibreOffice (suita office open source), Gimp (editor de imagini), navigatorul Google Chrome si Mozilla Firefox, dar si pachetul de emulare PlayOnLinux - bazat pe Wine si care asigura rularea unor programe de Windows in Zorin. Distributia are o dimensiune de 1,1 GB si poate fi descarcata de pe You are not allowed to view links. Register or Login.

Avantaje ale distributiei Zorin OS:
• Mult mai rapid decat Windows 7
• Nu exista riscul de infectare cu virusi
• Usor de customizat, interfata foarte placuta
• Interfata customizabila ( Zorin Look Changer ) -  iti poti face sistemul de operare sa semene cu Windows 2000 , XP , Vista , 7 sau Mac
• Stabilitate, fiind bazat pe Linux
• Zeci de programe disponibile gratuit pentru Zorin OS
• Disponibil in peste 55 de limbi

surse: You are not allowed to view links. Register or Login / You are not allowed to view links. Register or LoginNavigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View