Software > Stiri Globale

Surround Haptics, noua tehnologie care afecteaza simtul tactil

(1/1)

Dementor:
O noua tehnologie care afecteaza simtul tactil a fost creata si prezentata recent de Disney Research, la o expozitie pentru pasionatii de tehnologie din Vancouver.

Tehnologia permite utilizatorului sa aiba senzatii precum o cutremurare, resimtita cand doua masini se ciocnesc, dar si atingerea unei maini. In prezent, gadget-ul ia forma unui scaun special cu vibratii, insa creatorii sustin ca mica retea de actuatori (elemente care actioneaza asupra utilizatorului) care ofera senzatii tari poate fi montata pe orice material, chiar si pe haine, relateaza You are not allowed to view links. Register or Login.


Tehnologia are capacitatea de a imbunatati perceptii: utilizatorul poate simti cum cade sau cum zboara, cum se micsoreaza sau creste, sau chiar cum ii umbla insecte pe piele, sustine Ivan Poupyrev, unul dintre dezvoltatorii ideii.

Inginerii au reusit recent sa realizeze o retea complexa de actuatori care poate fi controlata printr-un algoritm, in urma unui test care arata capacitatea utilizatorului de a se concentra pe senzatiile fizice sau pe cele virtuale. Efectul final este acela de "senzatii fantoma", utilizatorul simte ceva ce nu exista de fapt, iar procesul este controlat: o tehnologie care deschide noi posibilitati in lumea gamerilor. You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View