Categorie General > Stiinta si Tehnologie

In jurul lumii in doar 6 ore

(1/1)

Pamico:
In jurul lumii in doar 6 ore

O idee revolutionara, va face posibil ca distante foarte mari sa fie parcurse intr-un timp foarte scurt. Aceasta inventie poarta numele de Evacuated Tube Transport (ETT).

Evacuated Tube Transport (ETT) este un sistem inovator care va face posibila deplasarea printr-un tub vidat a unor capsule in care se vor afla pasagerii. Inventatorii spun ca acest nou sistem de deplasare, va fi mai ieftin, mai sigur si mai silentios decat o deplasare cu trenul sau cu avionul.O cabina va avea sase locuri, plus un compartiment special pentru bagaje si se va deplasa cu incredibila viteza de 6,500 kmph. ETT va facilita astfel deplasarea de la Londra la New York in doar 45 de minute, de la New York in China in doar 2 ore, sau 6 ore va dura un ocol in jurul lumii. Designerii din spatele ETT cred ca sistemul poate transporta sarcini cu o economie de cincizeci de ori mai mare pe kWh decat masinile electrice sau trenurile, datorita vidului care nu opune rezistenta la frecarea cu aerul si nici rezistenta la calea de rulare.Chiar daca viteza de deplasare pare incredibila, proiectantii ETT dau asigurari ca pasagerii nu vor fi supusi unei forte gravitationale mari. Aceasta va fi abia perceptibila datorita deplasarii in vid. De asemenea, tot datorita deplasarii in vid, acest mijloc de transport va consuma putina energie fiind foarte economic.
Designerii sustin ca punerea in practica a acestui proiect va fi foarte ieftina. La doar un sfert din costul unei autostrazi si la o zecime din costul unei cai ferate de mare viteza.

Inovatorul proiect sub denumirea comerciala de Evacuated Tube Transport a fost prezentat prima data la inceputul anilor nouazeci de inginerul mecanic Daryl Oster, ca apoi in 1997 acesta sa obtina si un brevet pentru inventia sa. De atunci si pana in momentul de fata, Oster a reusit sa-si formeze si o echipa care sa-l ajute la dezvoltarea in continuare a tehnologiei.

Desi proiectul este realizabil, dupa cum spun inventatorii sai, momentan nu s-au primit oferte pentru concretizarea acestuia.sursa: You are not allowed to view links. Register or Login
Foto: Daily Mail

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View