Currently:
  • Nikon Fisheye - camera care vede in spate 5 1

Foto > Stiri & Articole

Nikon Fisheye - camera care vede in spate

(1/1)

Pamico:
Nikon Fisheye - camera care vede in spate

Un obiectiv special cu un camp de vizualizare de 220 de grade, s-a vandut la Londra pentru suma de 100.000 de lire. Prototipul a fost prezentat in anul 1970 la expozitia fotografica Photokina si a fost considerat la acea vreme cel mai performant si avangardist obiectiv realizat pana atunci. Obiectivul cu o greutate de 5.200g, seamana foarte bine cu un ochi de peste, de unde si numele de Fisheye."Toni Kowal, urmareste de sase luni achizitia acestui prototip, pana cand in cele din urma a reusit sa intre in posesia lui", spune Gray Levett de la Grays of Westminster, cei care detineau acest obiectiv. 

Toni Kowal spune ca "a fost norocos sa constate ca obiectivul se afla intr-o stare impecabila".

Nikon Fisheye nu a fost niciodat? fabricat in productie de serie, dar a fost facut la comanda pentru mai multi fotografi profesionisti.
Jeremy Gilbert, Group Marketing Manager la Nikon Marea Britanie spune: "lentila de 6mm/F2.8 este un obiectiv extrem de rar, care a fost initial conceput pentru utilizari stiintifice si meteorologice. Acesta reprezenta apogeul la vremea respectiva a obiectivelor fotografice."

"In timpul celor 25 de ani petrecuti la Nikon, am avut placerea de a vedea doar doua astfel de obiective. Obiectivul are un unghi de vizualizare atat de mare, incat iti vezi picioarele.", mai spune acesta."Nikon Fisheye a fost construit pentru aplicatii stiintifice si industriale si pentru diverse efecte speciale, atunci cand fotografiati portrete, arhitectura sau interioare",  spune Levett.

Caracteristici:
• Unghiul de vizualizare: 220 º
• Diafragma: automata
• Apertura: f/2.8 - f/22
• Greutate: 5.200g
• Dimensiuni: 236mm diametru x 171mm lungime

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View