Currently:
  • Delfinii ajuta o comunitate de pescari din Brazilia sa prinda peste 5 1

Lumea Animalelor > Discutii & Articole

Delfinii ajuta o comunitate de pescari din Brazilia sa prinda peste

(1/1)

Pamico:
Delfinii ajuta o comunitate de pescari din Brazilia sa prinda peste

Un grup de delfini din specia "Bottlenose", ajuta pescarii din Laguna(Brazila) sa prinda peste. Grupul de delifini este format din aproximativ 150 de indivizi, dar numai 50 participa efectiv la aducerea pestilor in plasele pescarilor, restul grupului stand si privind operatiunea.


Bottlenose Dolphins

Delfinii cu abilitatile lor recunoscute de buni pescari, fugaresc bancurile de pesti spre mal, acolo unde sunt asteaptati de pescari cu plasele pregatite. Cand delfinii considera ca au adunat suficient peste, acestia salta capul din apa si scot sunete specifice, sau lovesc puternic apa cu coada, semn ca pescarii trebuie sa arunce plasele.

Acest comportament s-a transmis de-a lungul a mai multor generatii de delfini, iar cercetatorii incearca de mai bine de doi ani, de cand s-a pus accent pe acest studiu, sa inteleaga ce afinitate a avut loc intre cele doua grupuri, de pescari si delfini. Cercetatorii au remarcat faptul ca cele 50 de exemplare care ii ajuta pe pescari, sunt cele mai sociabile din grup si raman in stransa legatura cu pescarii.
De asemenea, cercetatorii studiaza cu mult interes si modul in care cei mai in varsta ii invata pe cei tineri acest comportament.

Acest comportament uimeste deopotriva atat pescarii cat si pe cercetatori, datorita faptului ca delfinii nu se aleg cu nimic dupa aceast serviciu pe care-l fac, ei nehranindu-se cu peste. Dupa ce pescarii si-au umput plasele, delfinii pur si simplu pleaca, ei ajuntand in mod total dezinteresat.

Sunt delfinii de partea noastra, este acesta un nou inceput in relatia om-delfin, sau un fel de cal troian inainte ca acestia sa se intoarca impotriva noastra, se intreaba oamenii de stiinta.

Sau pur si simplu au observat chinul pescarilor de a-si procura hrana si pe principiul bunului samaritean au zis sa dea o mana de ajutor? Ramane de vazut.

Urmariti mai jos aceste minunate mamifere marine:

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View