Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Adio cabluri de alimentare - Surpriza Samsung la lansarea Galaxy S3

(1/1)

Pamico:
Adio cabluri de alimentare - Surpriza Samsung la lansarea Galaxy S3

Una dintre marile surprize de la lansarea ssptamana trecuta a telefonului Samsung Galaxy S3, fost si prezentarea unui incarcator care a alimentat smartphone-ul wireless, tehnologie ce ar putea fi folosita in curand pe scara larga.Samsung, Qualcomm si alte firme mari din domeniu, si-au unit fortele pentru a dezvolta si a standardiza o tehnologie care sa faca incarcatoarele fara fir o realitate. Un incarcator unic va transmite energia catre mai multe dispozitive simultan, acest tip de incarcator putand functiona si in masina sau pe strada. Standardizarea ar putea insemna ca o singura tehnologie fara fir ar trebui sa functioneze pe toate dispozitivele.

Liderii in tehnologia wireless Samsung si Qualcomm Incorporated, s-au aliat cu alte firme mari din domeniu pentru a forma Alliance for Wireless Power (A4WP) au anuntat cei de la Samsung.

A4WP se va concentra pe o tehnologie wireless de transfer al puterii, care prevede libertatea totala pentru incarcarea dispozitivelor in masina, in camera, intr-un spatiu exterior si pentru mai multe dispozitive simultan.
Beneficiile acestei tehnologii fara fir includ: un emitator si un receptor constand intr-o antena si abilitatea de a transfera puterea prin suprafete non-metalice.

A4WP spera sa atinga aceasta performanta fara a fi nevoie de repetoare multi-bobin? costisitoare , care sunt folosite in momentul de fata pentru alte sisteme similare. A4WP spera ca odata ce tehnologia va deveni un standard, aceasta va putea fi folosita pentru incarcarea orcarui dispozitiv wireless incepand de la castile cu bluetooth si pana la telefoane, tablete, laptop-uri, etc.

Jason dePreaux, manager de cercetare la IMS Research spune, "Tehnologia wireless are potentialul de a spori confortul si de a imbunatati experienta utilizatorului in raport cu dispozitivele de larg consum, cum ar fi telefoane mobile, tablete, s.a."
"Pentru ca acest proiect sa poate fi pus in aplicare, va trebui realizata o infrastructura cu puncte de acces la locul de munca, pe strada, acasa, in masina, in mijloacele de transport si fara probleme de compatibilitate in care A4WP va juca un rol critic", a mai spus acesta.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View