Hardware > Asistenta hardware

Laptop Comparison

(1/1)

Evo.sh.:
As vrea sa imi cumpar un laptop nou si sunt blocat intre acestea 4.
Mentionez ca pe acest laptop sa ma pot si juca, deci imi trebuie si o placa video buna.

1. You are not allowed to view links. Register or Login
2. You are not allowed to view links. Register or Login
3. You are not allowed to view links. Register or Login
4. You are not allowed to view links. Register or Login

Multumesc pentru pareri, sau daca stiti vreunul mai bun va rog sa postati un link, preferabil sa nu depaseasca 3.200 RON

Pamico:
Din punct de vedere al gaiming-ului, as merge pe varianta cu placa video GT 520MX. Si preferabil sa fie ASUS.
Mai jos ai o comparatie ca reper, intre  GF 610M si GT 520MX.Si mai jos ai un clip in care o sa vezi cum se misca  Assassian's Creed pe un GT 630M.

You are not allowed to view links. Register or Login

Restul de caracteristici ale celor patru modele de laptop sunt acoperitoare din toate punctele de vedere parerea mea, indiferent care din ele. Si repet, orienteaza-te spre un ASUS.

Bafta !

Evo.sh.:
Multumesc foarte mult, dar se poate daca se poate sa imi dati cateva sfaturi despre ce ar trebui sa fac pentru a preveni incalzirea laptopului ? stiu ca aceasta este o problema destul de mare la laptopuri.  Am inteles ca ar fi anumite masute sau nu stiu ... chiar am cautat, da nu stiu ce sa fac...

Pamico:
Pentru a evita incalzirea excesiva a unui laptop, in general sunt de luat in seama doua aspecte importante si anume:

1. a se evita pe cat posibil lucrul intr-un mediu cu mult praf
2. a nu se se lucra decat pe suprafete plane

Legat de punctul 2, aici trebuie remarcat faptul ca laptop-urile datorita constructiei lor au o racire deficitara, racire care se face in majoritatea cazurilor cu ajutorul coolerului de la procesor si atat. Sunt foarte putine modele de laptop care mai au un cooler aditional.
In acest caz datorita faptului ca picioruselor de la laptop au o inaltime mica, trebuie tinut cont de acest aspect si trebuie evitat a se lucra cu el pe fete de masa sau in pat pe patura. Cooler-ul trage aerul rece de sub laptop si il refuleaza pe cel cald prin laterala sau prin spate. De aici se deduce usor ca, obturand partea de jos, cooler-ul nu are pe unde sa-si mai traga aerul rece  si astfel laptop-ul se supra-incalzeste, derivand de aici si neajunsurile cunoscute ca, functionare greoaie, blocari, restart, etc.

Referitor la racirea suplimentara de care aminteai, exista e adevarat cooler-pad-uri, care ajuta la o racire mai buna a laptop-ului. Ai mai jos doua modele. O problema intalnita personal cu un astfel de cooler-pad, a fost ca cele doua ventilatoare ale acestuia, trageau un curent destul de mare si cum sunt alimentate din unul din USB-urile existente in momentul in care acestea functionau nu prea mai puteai sa pui nimic pe USB, datorita faptului ca acel ceva(stick, imprimanta, etc) era inaccesibil. Exista cooler-pad-uri si cu alimentare externa, deci daca vrei sa-ti iei, orienteaza-te spre un astfel de model.

In speranta ca ti-am putut fi de ajutor, iti doresc succes !

 

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View