Currently:
  • In curand tehnologia touch screen este posibil sa devina "Touch everything" 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

In curand tehnologia touch screen este posibil sa devina "Touch everything"

(1/1)

Pamico:
In curand tehnologia touch screen este posibil sa devina "Touch everything"

Specialistii de la Disney, care in mod normal dau viata indragitelor personaje de desene animate, ne dezvaluie o noua tehnologie care poate transforma aproape orice obiect intr-un "buton touch".


O astfel de atingere pe cleanta, ar putea sugera o "intrare in liniste"

Tehnologia numita Touché, poate fi folosita pe aproape orice obiect imaginabil, deoarece este nevoie doar de un singur fir electric incorporat in obiectul respectiv, iar apoi o conexiune cu sau fara fir inapoi la un controler, care va prelua comenzile.

Astfel canapele ar putea deveni telecomenzi TV, hainele ar putea deveni operatori mp3, usile ar putea fi "protejate cu parola" prin gesturi si multe altele, tehnologia avand o plaja larga de aplicatii.

Cei de la Disney au dat si cateva exemple, astfel ei explicand ca inchiderea unei usi cu o mana ferma pe cleanta ar insemna blocarea acesteia, in timp ce o inchidere cu un deget ar putea insemna "revin imediat". De asemenea o secventa de atingeri ar putea bloca usa total, acest lucru insemnand ca numai un utilizator autorizat va putea sa o deschida.

Chiar si intr-un vas cu apa, sistemul poate face diferenta intre o atingere cu trei degete sau alt tip de atingere.

Intre timp, un pat interactiv ar putea tine luminile aprinse, daca sunte?i asezat in sezut si cititi o carte, sau sa stinga luminile treptat, in momentul in care v-ati intins si ati stabilit ca trebuie sa dormiti.
Un astfel de senzor introdus in haine ar face ca prin simpla glisare a unui deget pe maneca sa puteti da volumul mai tare sau mai incet, iar printr-o rasucire a manecii ati putea schimba melodiile.

Tehnologia foloseste senzori capacitivi, la fel cum au si ecranele touch de pe smartphone-uri, senzori care poat detecta impulsuri electrice la o atingere cu degetul si a le transpune ulterior in comenzi.

Echipa de cercetare Disney lucreaza la dezvoltarea senzorului prin scanarea mai multor frecvente electrice, astfel incat acesta sa fie capabil sa realizeze mai mult decat niste simple comenzi "on/off".
Cercetarea este desfasurata de catre Munehiko Sato, Poupyrev Ivan si Chris Harrison de la Disney Research din Pittsburgh.

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login
Foto: Disney Research

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View