Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Pana la ultima picatura

(1/1)

Pamico:
Pana la ultima picatura

Cu totii stim cat de frustrant este momentul cand dorim sa folosim ketchup-ul si constatam ca acesta refuza sa curga din recipentul in care a fost ambalat si mai ales atunci cand cantitatea ramasa este putina, ceea ce de multe ori face ca acesta sa ia drumul cosului de gunoi.

Iata ca acum insa o echipa de cercetatori de la MIT vine cu o inventie noua care scurge si ultima picatura de ketchup din ambalajul de sticla. Aceasta se numeste LiquiGlide si consta intr-o pelicula super-alunecoasa care este depusa pe interiorul sticlei micsorand frecarea cu peretii acesteia, ketchup-ul curgand acum precum apa.


Vechea sticla


Noua sticla

Doctorandul Dave Smith si echipa sa de ingineri in mecanica si nano-tehnologie de la Grupul de Cercetare Varanasi, au lucrat doua luni la elaborarea unei solutii pentru aceasta problema. Dupa cum se subintelege, LiquiGlide are multe aplicatii, problema ketchup-ului find numai una dintre ele. Dave Smith un mare fan Burger spune:
"Am fost intr-adevar interesati si inca mai suntem in a descoperi un astfel de material - aplicatiile unui astfel de strat anti-aderent fiind multiple, putand preveni colmatarea conductelor de petrol sau de gaz, pentru non-umezirea anumitor suprafete cum ar fi, sa zicem parbrizul masinilor si multe altele".

Smith, care isi va da doctoratul in inginerie mecanica, urmarind chiar sa devina un mic antreprenor si care detine deja noua brevete de inventator, a declarat pentru site-ul FastCo: "Nu a fost niciodata cu adevarat o problema personala, dar urasc aceasta lupta cu sticlele de ketchup".

Ingredientul de baza din LiquiGlide este un secret bine pazit, dar echipa de la MIT promite ca este non-toxic si cu siguranta va fi aprobat de FDA.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View