Categorie General > Stiinta si Tehnologie

O noua tehnologie futurista pentru propulsia satelitilor

(1/1)

Pamico:
O noua tehnologie futurista pentru propulsia satelitilor

Ultimul intrat in cursa spatiala este ... Egiptul ! O studenta de 19 ani a inventat o tehnologie futurista pentru propulsia satelitilor.

O studenta din Egipt pe nume Aisha Mustafa a inventat un sistem futurist de propulsie pentru navele spatiale.
Inventia pune in umbra cercetarile facute de NASA si foloseste un efect din fizica cuantica pentru a propulsa satelitii in spatiu, inlocuind astfel motoarele de racheta obisnuite.Inventia studentei genereaza energie folosind  forta Casimir-Polder, un obscur efect din fizica cuantica ce foloseste 2 suprafete si obiecte aflate in vid.
Forta este descrisa ca fiind produsa de un "elastic invizibil" ce uneste obiectele mari si atomii care apar din atotprezenta fluctuatie aleatoare a campurilor electrice microscopice dintr-un spatiu gol.

Fluctuatiile devin mai puternice in apropierea unei suprafete si un atom din vecinatate simte aceasta forta ca o "tractiune".
Inventia studentei este departe de a permite accelerari la viteze apropiate de cea a luminii, dar ofera destula energie pentru a permite manevrarea satelitilor in spatiu.

In locul motoarelor cu jet sau a reactoarelor nucleare, satelitii ar putea folosi niste panouri.
NASA a facut cercetari intr-o directie similara folosind aceeasi efect Casimir-Polder pe care sa o genereze in jurul unei vele (pinza de corabie) care sa pluteasca in spatiu.

Studenta din Egipt si-a patentat inventia la Academia Egipteana de Cercetare Stiintifica si Tehnologie si spune ca scopul ei este sa o testeze in urmatoarele misiuni spatiale.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View