Life & Style > LifeStyle

Becul de "lemn" care pare sa ia foc

(1/1)

Pamico:
Becul de "lemn" care pare sa ia foc

La prima vedere pare o bucata de lemn sculptata cu maiestrie astfel incat sa para un bec. Insa daca actionati comutatorul, becul prinde viata, radiind o lumina stranie care iti da impresia ca ia foc.
Interesanta iluzie a fost creata de designerul japonez, Ryosuke Fukusada folosind o tehnica veche cunoscuta sub numele de Rokuro.Fukusada creaza un strat extrem de subtire din lemn care permite trecerea luminii si care lasa iluzia ca lemnul ia foc. In interiorul becului sunt LED-uri, acestea luminand nervurile lemnului, creand astfel un efect unic. Designerul a spus ca a dorit sa imbine tehnica moderna, cu mestesugul artei traditionale japoneze.

Becul de "lemn", este în prezent doar un prototip, dar a castigat deja prestigiosul concurs de design renascentist de la Kyoto, designerii sperand ca in curand va putea fi scos la vanzare.
Fukusada a lucrat anterior pentru compania de electronice Sharp, printre poiectele sale mai numarandu-se un vas pentru plante din rachita si un balansoar pentru tineri.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View