Currently:
  • "Flame" - virusul care face ravagii in Orient si nu numai 5 1

Software > Stiri IT Software

"Flame" - virusul care face ravagii in Orient si nu numai

(1/1)

Pamico:
"Flame" - virusul care face ravagii in Orient si nu numai

"Flame", un virus de o complexitate nemaiintalnita si considerat de specialisti de 20 de ori mai periculos decat Stuxnet, face ravagii in Orient si nu numai. Experti sustin ca virusul este atat de bine pus la punct si atat de complex, incat in niciun caz nu putea fi creat de catre o persoana sau un grup infractional, ci numai de catre un stat.Flame poate aduna fisiere, baze de date, poate modifica setarile de pe calculatoare, de la distanta, poate porni microfoane de calculator pentru a inregistra conversatiile, poate lua capturi de ecran si copia chat-uri de mesagerie instant.

Este al treilea atac cibernetic care vizeaza sisteme din Orientul Mijlociu. Iranul acuza Occidentul si Israelul ca se afla in spatele acestor atacuri si urmaresc asasinarea oamenilor de stiinta iranieni, datorita programului sau nuclear.

Flame a fost descoperit de catre o firma de securitate din Rusia, specializata in acest domeniu. Specialistii de la Kaspersky Labs au declarat ca programul pare sa fi fost lansat in urma cu cinci ani si a infectat sisteme in Iran, Israel, Sudan, Siria, Liban, Arabia Saudita si Egipt.

Expertii spun ca exista dovezi care sustin faptul ca acest cod a fost comandat de aceeasi natiune care a fost in spatele Stuxnet si Duqu.

Eugene Kaspersky, fondatorul Kaspersky Lab, a declarat  "Ne-a luat sase luni sa demontam Stuxnet. Flame e de 20 de ori mai complicat".

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View