Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Lampa lui Dracula

(1/1)

Pamico:
Lampa lui Dracula

Designerul american Mike Thompson a creat o lampa care emana o lumina albastra stranie, functionarea acesteia bazandu-se pe sangele uman. Lumina albastra pe care o emana lampa, o face sa para un obiect trendy dintr-un club de noapte, insa este doar o reactie intre sangele uman si o substanta chimica aflata in interiorul recipientului.Lampa lui Dracula a fost creata in ideea ca presupunand un mic accident din care sa rezulte spargerea gatului sticlei, te vei taia la deget si sangele scurs in recipient va intra in reactie cu chimicalele din interior, astfel aceasta incepepand sa lumineze. Lampa se poate folosi doar o singura data.

Thompson spune ca americanii folosesc in medie in jur de 3383kwh pe an, ceea ce echivaleaza cu a lasa lumina aprinsa in patru camere timp de 12 luni. Pe site-ul sau, Thompson scrie ca Lampa lui Dracula este o incercarea de ai face pe oameni sa se intrebe "ce ar fi dca energiea ar avea costuri per individ".

"Asa cum daca pierzi prea mult sange iti poti pune viata in pericol si utilizarea energiei in exces, poate pune in pericol mediul inconjurator", mai spune  acesta.

"Prin crearea unei lampi care poate fi folosita o singura data, utilizatorul trebuie sa regandeasca modul in care consuma energia si sa realizeze cat de pretioasa este aceasta", adauga Thompson.


You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View